CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Barcelona: CGT Sanitat en defensa de la continuïtat de la Clínica Geriátrica Coroleu

Dissabte, 25 setembre, 2010

El Sindicat de Sanitat de CGT de Barcelona, anuncia mobilitzacions i accions jurídiques enfront de la decisió de la Conselleria de Sanitat i el CATSALUT per la qual s'acorda la no prolongació del concert amb la Clínica Residencial Geriátrica COROLEU, sense que existeixi causa ni motivació en la resolució.

CGT sempre defensem una sanitat publica i denunciem el que fa la Consellería amb aquests concerts, amb centres de la XHUP reparteix llits públics entre empreses privades, tot això mitjançant concerts i contractes foscos, que dóna i treu el Consell de Salut quan vol i sempre en defensa dels interessos dels quatre empresaris amiguets de torn, i mai en defensa ni dels usuaris ni dels treballadors.

Des de CGT considerem que la retirada del concert a la Coroleu s'ha d'interpretar-se dintre d'aquest marc fosc al que ens té acostumada la Conselleria de Sanitat, i que creiem que en cap cas han de sortir perjudicats els treballadors.

Per a CGT de Sanitat, sindicat majoritari dintre del Comitè d'Empresa de la Clínica Residencial Geriátrica (coneguda amb el nom de Coroleu), qui ha tingut accés a la resolució de 28 de juliol per la qual es decideix no prorrogar el concert al ser-li notificada per l'empresa a la representació dels treballadors, aquesta decisió no té cap justificació ni motivació, pel que CGT interposarà recurs Contenciós Administratiu contra la mateixa.

CGT Sanitat denuncia aquests fets, especialment pel gran perjudici que ocasionarà als 50 treballadors que actualment presten els seus serveis en la clínica, que veuran greument compromesos els seus llocs de treball per una decisió completament arbitrària i injustificada de la Conselleria.

La Conselleria de Sanitat, amb aquesta decisió totalment arbitrària, deixarà 50 treballadors en el carrer. Aquesta és la política d'ocupació del tripartit d'esquerres. Un perjudici que a més dels treballadors, patiran tots els pacients del centre i els seus familiars, que en la pràctica totalitat són veïns del barri obrer de Sant Andreu, barri on se situa la clínica; una clínica que porta més de 50 anys oberta al públic, i de la qual no existeix queixa alguna entre els usuaris.

Davant aquesta situació, al marge de les accions judicials pertinents, CGT anuncia que impulsarà mobilitzacions contra aquesta decisió, que considera completament injustificada i arbitrària, en suport dels treballadors de Clínica Residencial Geriàtrica Coroleu.

Sindicat Sanitat CGT Barcelona