CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Barcelona: Concentracions contra el tancament de la clínica Coroleu

Divendres, 12 novembre, 2010

jpg_img_0692_1.jpg

Els membres de la Plataforma per la Defensa de la Clínica Coroleu, CGT, els treballadors, els voluntaris, familiars, usuaris i ex-usuaris del centre lluitem cada dijous a les 12h amb concentracions a la porta del centre, des de primers de setembre i amb manifestacions pel carrer el dimarts 19 d’octubre, i el dimarts 9 de novembre a les 17:30h.

Portem 2 mesos de mobilitzacions per evitar el tancament de l’únic centre sociosanitari públic que té Sant Andreu. Tenim més de 6.500 firmes recollides a paradetes de recollida de signatures a diferents llocs del barri per intentar fer una difussió global defensant el servei que es porta gaudint al barri des de fa mes de 30 anys, amb el suport de les AVV.

Tenim una pàgina web: www.salvemlacoroleu.com on es pot seguir l’alt nivell de seguidors que estem obtenint a través de les xarxes socials.

La Clínica Coroleu és un centre sanitari concertat, ubicat al districte de Sant Andreu de Barcelona porta més de 50 anys de funcionament i ofereix un servei d’atenció integral i multidisciplinar a la gent del barri. En total, dóna servei a més de 150 famílies de Sant Andreu. Entre el seus serveis estan els de llarga estada, cures pal·liatives i PADES.

Hi treballen prop de 50 persones i el centre té una capacitat per a 74 residents, mes aprox 70 families que reben suport a domicili.

Arran d’unes irregularitats detectades pel CatSalut i esmenades immediatament per la mateixa direcció del Centre, segons comuniquen, l’administració catalana ha decidit cancel·lar la prorrogació del concert de la clínica amb el CatSalut pel proper 31 de desembre.

Segons l’empresa, l’expedient sancionador que havia obert l’administració catalana ha estat suspès pel CatSalut sense que l’empresa gestora de la Clínica Coroleu s’hagi pogut defensar. El CatSalut ho ha derivat a Fiscalia, la qual, a data d’avui, encara no ha admès a tràmit el cas.

Aquesta situació deixa en suspens la situació laboral dels treballadors que encara no han rebut notificació oficial de si seran reubicats, i que encara que la Conselleria de Salut hagi comunicat a la premsa que serem traslladats a altres centres, el concurs públic encara no ha sortit publicat, i el que és pitjor, les famílies encara desconeixen on aniran a parar els seus sers estimats.

Es veu molt difícil la continuïtat del centre i dels 50 llocs de treball sense el concert amb el CatSalut ja que pot generar unes pèrdues d’1,8 milions d’euros, La CGT ens vam dirigir a la Conselleria de Sanitat per intentar trobar alguna solució satisfactoria per l’aspecte social del conflicte i no hem rebut resposta alguna, el silenci ens porta a mobilitzacions de protesta contra el tancament de la clínica.

CGT Sanitat Barcelona