CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Barcelona: Desallojament de La Teixidora després de sis hores de resistència

Dijous, 29 gener, 2009

Més de 30 persones del CSO La Teixidora van resistir el dimarts 27 durant sis hores d'assetjament dels Mossos d'Esquadra. La manifestació d'ahir dimecres va ser una mostra de la solidaritat del movmient okupa i dels veins.


Dessallotjar la Teixidora, quina vergonya! Crónica de la concentració solidaria

Ahir tarda el numero 45 del carrer Maria Aguilo de Poblenou estava tapiat. Era extrany veure'l així per a les desenes de persones que havien anat arribant a partir de les 19h per acudir a la concentració solidaria amb la Teixidora.

Al barri tothom es va asabentar del dessallotjament d'aquest Centre Social Okupat des de fa més d'un any, si no ho sabien per l'intensa campanya de crida a la solidaritat o van saber pel tronat dessallotjament del dimarts 27 amb una trentena de persones a l'interior, tres embidonats, un engabiat i un penjat a l'interior de la casa. I es que van pasar ben bé 6 hores fins que els treure i van poder començar a tapiar l'edifici.

Cap a les 19.45 del dimecres 28 més de un centenar de persones concentrades davant la Teixidora hem marxat rere una pancarta en la que es llegia “Volen dessallotjar la Teixidora. Quina Vergonya. No tornaran a silenciar les utopies de Poblenou”. Baixant la Rambla de Poblenou, la gent cridava consignes com “Qui sembra la miseria, recull la rabia”, “la nostra utopia no es tapia”, “que fa l'ajuntament? Especula i dessallotja! i les inmobiliaries? Destrossen els barris!” entre d'altres.

En la mateixa rambla la pancarta s'ha aturat front un hotel i la gent no ha dubtat en entrar. Poblenou es un barri molt castigat pel turisme que ha fet pujar el preu del habitatge fins a xifres astronomiques i ha condicionat les reformes urbanistiques. A l'interior del hotel, les recepcionistes miraven sorpreses sense mostrat gaire impediment en que el hall s'omplis d'un centenar de persones i que una membre de l'assamblea de la Teixidora llegis un comunicat.

Finalment s'ha tornat al antic CSO i la gent ha destapiat la porta i han llegit un altre comunicat des del balcó agraïnt la solidaritat tant de veïns i veïnes com de gent d'altres barris i CSOs. Malgrat estar la porta oberta, s'ha dit que no es tornaria a reokupar i s'ha desconvocat la concentració. Sis furgones de mossos esperaven a la cantonada just a la boca del metro. Durant la manifestació no s'han fet notar, pero estaven aprop en tot moment.

La resposta al dessallotjament de la Teixidora ha demostrat que una bona campanya dona els seus fruits. I era curios escoltar a veïns dir que “havia estat una experiencia tenir-los allà”, comentar com el fill estava nervios pel dessallotjament i advertia al noi engabiat el dia del dessallotjament quan venia més policia, o veure a tres nanos d'uns deu anys engrescats portant la pancarta. Com va pasar ahir al matí quan van arribar els mossos i des d'un megafon s'informava al crit de “Bon dia Poblenou!”, la manifestació d'avui ha sabut ser alegre i alhora no apagar el foc.

Colectiu Autonom de contrainformació APOPTOSIS