CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Barcelona: es presenta públicament el manifest contra la criminalització dels moviments socials

Dimecres, 20 octubre, 2010

En el Col·legi de Periodistes de Catalunya es va presentar el migdia d'aquest dimarts 19 d'octubre el manifest contra la criminalització dels moviments socials, signat per més de 120 professors i professores de diferents universitats catalanes.

En el manifest presentat es denuncia “l'actual política de criminalització dels moviments socials per part de la gran majoria de mitjans de comunicació del nostre país i de molts responsables polítics de les institucions que ho governen”. També en ell es planteja que “Focalitzar en certs episodis violents, sense ni tan sols escoltar la contestació i la veu dels moviments socials als quals s'ataca és directament criminalitzar-los; construir el boc expiatori i desviar l'atenció ciutadana dels conflictes reals en els quals estem immersos més que mai en la nostra societat: l'atur, la pobresa i l'exclusió social, la desigualtat creixent entre grups, la retallada constant dels drets socials, el debilitament de les reivindicacions del moviment obrer organitzat, el racisme i la xenofòbia, la corrupció política i la seva impunitat, la violència contra les dones, la duresa i la severitat del control penal contra els més vulnerables, l'índex creixent d'empresonaments, detencions, sancions ... Espiral de violència estructural en augment”.

L'acte ha comptat amb la intervenció de Miren Etxezarreta, Francisco Fernández Bou, Elisabet Almeda, Susana Narotzki, Joaquim Sempere i Encarna Bodelón en nom dels i les signants. Tant en les seves intervencions com en el debat posterior s'ha pogut debatre sobre la violència estructural d'un sistema que genera atur, pobresa i marginació social, especulació, racisme o discriminació de gènere i en com aquest mateix sistema, sovint amb la complicitat d'una esquerra institucional plenament integrada en la seva gestió, intenta tancar tota via d'expressió a qualsevol forma de dissidència.

En el torn de debat han intervingut representants de diversos col·lectius i moviments criminalitzats com l'Assemblea de treballadors i treballadores de Barcelona o el col·lectiu Kaosenlared. Durant el mateix s'ha criticat la manipulació informativa dels mitjans de comunicació massius vinculats als grups de poder polític i econòmic i s'ha assenyalat la previsible tendència al creixement de la resposta social, vista la creixent injustícia que genera el sistema.

Kaos en la Red

www.kaosenlared.net/noticia/barcelona-presento-manifiesto-contra-criminalizacion-movimientos-socia