CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Barcelona. La Inspecció de Treball ha ratificat la decisió que van prendre els sindicats CGT, UGT i SIPTE de paralitzar el treball des d’ahir dia 8 en el CAM de la Zona Franca per estar treballant amb temperatures que ronden els 0 graus

Divendres, 9 gener, 2009

La Inspecció de Treball ha aixecat una resolució ratificant la decisió dels sindicats CGT, UGT i SIPTE i dels 230 treballadors del CAM de la Zona Franca d'aplicar l'article 21 apartat 3 de la Llei de Prevenció de Riscos Laborals, de paralitzar el treball en aquest centre des de les 11´30 hores del 8 de Gener del matí per trobar-se a temperatures properes als 0 graus.


L'Inspector de Treball, Francisco Castillo, ha procedit a mesurar la temperatura en els diferents llocs de la nau i ha considerat que als treballadors no se'ls dóna la roba adequada per a treballar a unes temperatures tan baixes, “tenint perill de risc greu i imminent per a la salut dels treballadors” i que no es podrà treballar en el mateix fins que l'empresa elevi la temperatura per sobre dels 14 graus. També fa constar que en el centre hi falta l'Avaluació de Riscos Laborals que marca la Llei.

Barcelona i la resta d'Espanya es quedaran sense uns 60.000 paquets postals diaris i tots els productes que envien els grans usuaris, mes de 2.000.000 d'objectes que cada dia surten o passen pel CAM de Barcelona, (diverses revistes, Racc, Ocu, Corte Inglés, Generalitat, Ajuntament de Barcelona, Canal Plus, Circulo de Lectores, Salvat, Rba, Venca, Ono, etc).

CGT valorem positivament aquesta resolució ja que el costum de Correus és pagar les multes que li posa la Inspecció de Treball però no solucionar els problemes pels quals és denunciada. CGT ha posat, entre unes altres, tres denúncies a Inspecció de Treball per les temperatures en les quals es treballa en aquest centre, amb sostre i parets de xapa, molt baixes a l'hivern entorn als 0 graus i molt altes a l'estiu al voltant dels 43 graus. En l'única resolució que fins al moment ens ha arribat, es multa a Correus amb 20.000 euros.

Correos no pot al·legar que és un problema per l'actual onada de fred. Aquest centre de treball duu obert des de fa 10 anys, en concret des d'agost del 1998 i des de l'any 1999 es va avisar a l'empresa que havia de procedir a aclimatar el local per a poder treballar dintre amb temperatures acceptables.

Estem farts que jugui amb la nostra salut, sobretot una empresa que intenta donar una imatge de modernitat, però que té un interior antic i arcaic, arribant a casos tan lamentables com el que ara ens ocupa, que no els importa ni la salut dels seus treballadors ni que els ciutadans puguin enviar ni rebre paquets i enviaments postals.

CGT Barcelona