CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Barcelona: Marxa Mundial contra Monsanto el 21 de maig

Divendres, 20 maig, 2016

Amb motiu de la celebració de la propera Marxa contra Monsanto, que s'organitza cada any, aquest dissabte 21 de maig de 2016 s'ha quedat a les 12 hores al Passeig de Gràcia de Barcelona, al número 90, davant de les oficines de l'UE, per portar a terme unrecorregut per Passeig de Gràcia i les Rambles fins arribar a Plaça Sant Jaume. Una vegada allà es llegirà el manifest i es durà terme una performance.

Tot plegat sota el lema:
PROU VERÍ, NI GLIFOSAT, NI TRANSGÈNICS, NI TTIP, NI EXPLOTACIÓ LABORAL.
MONSANTO COMBAT LA FAM AMB CÀNCER.

La convocatòria s'ha fet des de la iniciativa dels següents col·lectius:
ARRAN, ASIA (AssociacióSalut i Agoecologia), COL·LECTIU MALES HERBES (CGT Parcs i Jardins), EA ( Ecologistes en Acció), GT Territori CUP- CAPGIREM Barcelona, SLQS (Som Lo Que Sembrem) OSA (Observatori Salut Ambiental), Col·lectiu Agudells i Associació Catalana de cels blaus.

https://www.facebook.com/Marxa-Mundial-contra-Montsanto-1153937054640248/

Marxa Mundial Contra Monsanto 21 maig Barcelona

Barcelona: Marxa Mundial contra Monsanto

El 21 de maig, activistes de tot el món s’uniran a la Marxa Mundial contra Monsanto. A Barcelona quedem al passeig de Gràcia 90, a les 12h per baixar en manifestació fins a la plaça de St. Jaume.

Gran quantitat de recerques científiques han demostrat que els aliments genèticament modificats de la multinacional Monsanto poden conduir a problemes medi ambientals greus com la pèrdua de biodiversitat i problemes en la salut; diferents estudis universitats mostren que els casos de càncer es multipli- quen per tres, en poblacions properes a explotacions agrícoles a on s’utilitza l’herbicida Roundup plus a base de glifosat que també pot provocar, infertilitat, al·lèrgies, defectes congènits o problemes autoimmunes.

En els camps de soja transgènica s’aplica indiscriminadament el Roundup per matar les “males herbes”. La soja transgènica s’utilitza fonamentalment per l’alimentació animal, en conseqüència, la carn, la llet, el formatge i altres productes làctics contenen restes de Roundup.

- Multinacionals i administració funcionen amb portes giratòries: Als Estats Units, la FDA, l’agència encarregada de garantir la seguretat alimentària de la població i la USDA, Departament d’Agricultura dels Estats Units són dirigides per ex alts càrrecs directius de Monsanto.

- Durant massa temps, Monsanto ha estat el benefactor dels subsidis a les empreses i favoritismes polítics. Uns diners i uns privilegis que demostren una vegada i una altra que les administracions van de bracet amb les grans empreses per satisfer els seus interessos econòmics en detriment de la resta de la població.

- Els pagesos i pageses petits, ecològics i de proximitat acumulen pèrdues, mentre que Monsanto segueix forjant el seu monopoli sobre el subministrament d’aliments al món, inclosos els drets exclusius de patents sobre les llavors i la seva composició genètica.

- Monsanto explota els productors i els esclavitza a comprar una vegada i una altra les seves llavors patentades i els seus respectius insecticides, pesticides i fungicides, any rere any.

Els productes de Monsanto són perjudicials per al medi ambient, un clar exemple són els estudis científics que determinen que les plantacions de GMO i els seus pesticides estan causant la mort massiva d’abelles al voltant del món i la població apícola disminueix dràsticament.

- La IARC, organització internacional de recerca del càncer, i l’Organització Mundial de la Salut (OMS)han qualificat recentment el Glifosat de Monsanto com a possible cancerígen.

Quines són les mesures que defensem?

Decidir per nosaltres mateixos el que mengem.

- Fer boicot a totes les empreses que utilitzen transgènics en els seus productes.
Exigir que en les etiquetes dels productes alimentaris es faci constar la seva procedència transgènica per a què els i les consumidores puguem decidir.

- Sol·licitem més investigació sobre els efectes en la salut dels Organismes Modificats Genèticament i que es tinguin en compte tots aquells estudis científics que alerten sobre els perills del glifosat, component de l’herbicida Roundup de Monsanto i la seva relació amb alteracions toxicològiques demostrades en poblacions humanes.

Acabar amb la precarietat laboral i les desigualtats que genera Montsanto, entre agricultores i agricultors i el personal laboral.

- No permetem que el TTIP tiri endavant donat que aquest tractat protegirà les transnacionals i multinacionals de les regulacions dels estats europeus.

- Davant les contínues aplicacions fitosanitàries al nostre territori, exigim als nostres gestors públics que s’avinguin al principi de precaució davant l’evidència científica de risc per a la salut de les persones, i no permetin aquests tipus d’aplicacions. De fet molts ajuntaments ja ho estan fent.

No tolerarem ser enverinats. És per això que...
Marxem contra Monsanto