CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Barcelona no està en venda, recuperem les Rambles. Mobilització popular el 28 de gener.

Dimecres, 25 gener, 2017

BARCELONA NO ESTÀ EN VENDA, RECUPEREM LA CIUTAT, OKUPEM LES RAMBLES

DISSABTE 28 DE GENER

11 HORES RAMBLA DE CANALETES

12´30 ENS MOUREM CAP RAMBLA DE SANTA MONICA

CGT de Barcelona juntament amb mig centenar d’organitzacions socials ocuparan les Rambles el dissabte.

Durant els últims 40 anys Barcelona s’ha anat construint amb errors i encerts presidits per dos factors fonamentals: d’una banda l’especulació immobiliària i, de l’altra, la lluita dels barris per una ciutat digna i cosmopolita, que atresora una llarga història per a la supervivència de la ciutat i la seva gent.

Barcelona està en venda. En l’última dècada, el fenomen especulatiu ha adquirit una dimensió global, impulsat pel capital financer i la complicitat de les elits polítiques de Madrid i Catalunya, que volen transformar la ciutat en un gran negoci.

Aquesta cobdícia no té fre i assistim a un agreujament progressiu de la situació. El model de gentrificació de la ciutat expulsa al veïnat dels barris, fomentant la sobre-explotació turística de Barcelona com succeeix a altres ciutats. Conseqüències d’aquestes polítiques que trobem en aspectes fonamentals de la vida quotidiana de la ciutat.

Per aquests motius denunciem i reclamem:

En lloc d’un model volum de turisme acceptable i respectuós amb la convivència veïnal, tenim un model de turisme massificat promogut pels grans operadors turístics.

Tenim uns llocs de treball precaris, mal remunerats, sense drets laborals i amb retallades dels drets socials que fan imperiosa la derogació de les reformes laborals i de jubilació, així com la implementació de mesures de suport a la lluita contra l’atur.

L’accés a l’habitatge digne i assequible per a tothom és inexistent a la ciutat. El veïnat és expulsat per la pujada de preus del lloguer. Cal aturar els desnonaments i els desallotjaments d’espais socials per la força.

Volem l’espai públic per gaudir de la ciutat i conviure, no per fer negoci. Cal aturar la destrucció del comerç de proximitat, que es substituït per botigues de records i per grans cadenes de moda i d’alimentació.

Cal aturar la destrucció del medi ambient per la contaminació que generen els vehicles privats i els creuers del port i promoure el transport públic eficient i no contaminant, i els mitjans alternatius com la bicicleta.

Solidaritat amb el barris mes empobrits per tal de reduir dràsticament les desigualtats socials.

Polítiques actives i decidides d’igualtat de gènere.

En un context de retallades en la sanitat, l’educació i l’assistència social, de saqueig a la guardiola de les pensions i d’increments abusius en les taxes universitàries, la cultura, la investigació i el jovent queden arraconats per una manca preocupant de visió de futur. Pel dret a viure a la ciutat,

Davant d’aquesta situació, que porta al col·lapse de la ciutat, cal que les veïnes i veïns aixequem la nostra veu i ens organitzem, unint les nostres forces per barrar el pas als “enemics de la ciutat”.

CGT Barcelona
https://twitter.com/CGTBarcelona
http://www.cgtbarcelona.org/

c24ej6lxcaeo54a.jpg

c2hccqgxgaamnm_.jpg