CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Barcelona podria viure vagues i mobilitzacions dels autobusos si TMB acomiada als companys Garganté i Mercader

Dijous, 11 desembre, 2008

Avui dijous 11 de desembre, s'ha començat a repartir una nova fulla editada pel Comitè de Conveni de Transports de Barcelona per dintre dels busos parlant del tema conveni i dels expedients sancionadors oberts. Si podeu, feu còpies i moveu-les per tots els llocs que pugueu. També podeu reenviar-la en format virtual a qui considereu oportú.


A continuació el text del FULL INFORMATIU:

Barcelona podria viure vagues i mobilitzacions dels autobusos si TMB acomiada a Garganté i Mercader

SI a la negociació del conveni, NO a la repressió sindical

Fa un any, els conductors/es d'autobusos de TMB van començar a reclamar poder descansar dos dies a la setmana.

L'Alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, màxim responsable de la situació de vagues i mobilitzacions, va trigar sis mesos a acceptar un acord amb els treballadors.

Finalment, la Direcció d'autobusos de TMB va haver de reconèixer les demandes dels conductors/es i el 15 d'abril d'aquest any se signava un acord que posava fi a la mobilització.

Des del 6 de maig, la Direcció de TMB i els treballadors/es d'autobusos estan negociant un nou conveni que porti aquests merescuts descansos.

Desgraciadament, l'Alcalde de Barcelona i TMB han tornat a la seva posició d'intransigència total en la negociació i tracten de condicionar l'acord amb els treballadors/es amb l'obertura d'expedients sancionadors molt greus i denúncies penals contra dos delegats sindicals que estan a la taula de negociació. Aquests expedients sancionadors podrien acabar en acomiadaments.

Els dos conductors denunciats i expedientats són el President del Comitè d'empresa, Saturnino Mercader, i el portaveu de la mobilització pels dos dies, Josep Garganté.

La raó per la qual la Direcció de TMB ha obert aquests expedients sancionadors i els ha denunciat penalment és, sorprenentment, que el seu sindicat (CGT) va denunciar fa un mes aproximadament que un alt comandament va donar l'ordre, fins en dues ocasions, de “provocar” a un conductor, per així poder sancionar-lo. Aquest conductor va ser, finalment, sancionat amb 15 dies d'ocupació i sou.

La Direcció de TMB ha decidit cobrir aquest episodi d'abús d'autoritat amb altre abús d'autoritat, al expedientar i denunciar a Saturnino Mercader i Josep Garganté.

En aquesta situació, i després d'haver corregut la veu entre els treballadors/es d'autobusos de TMB és, més que evident, que un possible acomiadament d'aquests dos delegats sindicals només comportaria una tornada al període de vagues i mobilitzacions.
Per aquest motiu, informem a tota la població de Barcelona perquè estiguin atents a les possibles notícies que podrien afectar a la mobilitat de la ciutat de Barcelona.

Per a més informació sobre el cas d'abús d'autoritat:

www.cgtbus.com/docs/utopia/76.pdf

Per a escoltar l'enregistrament on queda palès l'abús d'autoritat:

acosolaboralentmb2.podbean.com/

Comitè de Conveni

10 Desembre 2008

>>>>>>> Si voleu còpies en paper d'aquest comunicat en podeu trobar a: Universitat Central Ocupada (Plaça Universitat), Espai Obert (Sants), CGT (Via Laietana), La Barraqueta (Gràcia). La fulla també la podeu trobar al nostre blog: www.comitedescansos.blogspot.com

Per últim, recordem que el proper dimecres 17 de desembre tindrem un diari gratuït especial tractant la reducció del servei de bus, la pujada de tarifes i la situació de conflicte laboral que es viu a TMB. En aquest diari també sortirà la lluita dels bombers i dels companys de Parcs i Jardins. Si us plau, s'han de fer còrrer entre els vostres locals, amics, companys de feina o estudi, forn al costat de casa o bar on preneu el cafè en llet.

Podreu trobar els diaris gratuïts als següents punts: Universitat Central Ocupada (Plaça Universitat), Espai Obert (Sants), CGT (Via Laietana), La Barraqueta (Gràcia). Si teniu altres llocs on voleu que portem fulles, envieu-nos un email a: comitedescansos(arroba)gmail.com

>>>>>>> NOTA D'ÚLTIMA HORA: l'edició del diari gratuït ha quedat posposada per a més endavant, ja s'informarà de la data de sortida.

Attached documents