CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Bellvitge: veïns/es, pacients i treballadors/es units contra la destrucció de la sanitat pública

Dilluns, 28 juliol, 2014

Bellvitge: veïns/es, pacients i treballadors/es units contra la destrucció de la sanitat pública

Ja fa un més que s'ha iniciat a l'hospital de Bellvitge la lluita per evitar el tancament de plantes. Pacients i treballadors/es de l'hospital, amb el recolzament actiu de molts veïns/es del centre sanitari eviten, amb la seva presència, que la direcció de l'hospital pugui tancar més plantes de les que ja ha clausurat. A data d'avui la lluita se centra en el manteniment de dues plantes. La lluita compta amb la implicació dels diferents sindicats que conformen la Junta de personal de l'hospital, amb una destacada i activa participació de la secció sindical de la CGT.

Un gran hospital amenaçat.

Bellvitge és un hospital terciari. Es tracta d'un centre on es deriven els casos complexes, que te teràpia intensiva especialitzada, cirurgia complexa i altres especialitats poc habituals. Dóna servei a una població de més de 1,5 milions de persones, de part del Barcelonès, el Baix Llobregat, l'Alt Penedès i el Garraf. Durant la Setmana Santa, la direcció del centre va tancar dues plantes amb l'excusa de fer-hi obres de remodelació i de pintura. A data d´avui no s´han fet cap tipus d´obres en general.

A inicis d'estiu la mateixa direcció va anunciar la seva intenció de tancar diverses plantes més, fet que suposaria perdre 203 llits. La resistència activa dels treballadors/es, pacients i veïns/es de moment ho ha impedit en part. No obstant, a data d'avui ja s'han perdut més de 100 llits respecte abans de Setmana Santa i l'hospital té operatius poc més del 50% dels llits que tenia a finals de l'any 2007, i recordar que el 2007 havien 850 llits aproximadament i I l'any 2012 quedarien 650 llits,. Una de les plantes que es va perdre és una UCI complerta, que suposa la pèrdua del 25% de llits per malalts crítics fet que ha minvat considerablement les capacitats del centre.

Junt al tancament de plantes, la sanitat privada.

La situació a l'hospital de Bellvitge té un altre element que indigna als resistents als tancaments. En paral·lel a la clausura de plantes i de llits, s'estan derivant pacients a centres sanitaris privats. Des de la Junta de personal xifren en prop de 1500 els pacients traspassats a centres com el Sagrat Cor (IDSalut) ,a l'Hospital Moisès Broggi a Esplugues de Llobregat (CSI) i l´Hospital de Sant Boi(Orde Hospitalari de Sant Joan de Déu).
Curiosament aquests hospitals són propietat del grup IDCSalut, una gran companyia sanitària privada afavorida especialment per la política de retallades a la sanitat pública promoguda per Boi Ruíz.

De fet, entre els anys 2010 i 2012 aquest grup va veure incrementats en un 100% l'import dels convenis signats amb la Generalitat (veure aquest document, font: “Registre de convenis i contractes en l’àmbit de l’assistència sanitària pública”. Departament de Salut, Generalitat de Catalunya).

Des de CGT Bellvitge denunciem aquest gran espoli que estem patint el conjunt de la població entre d'altres aspectes, amb drets tant essencials per a la vida com ho és el de la salut. És inadmissible que la sanitat sigui concebuda com un negoci i és també inadmissible que es vulgui compensar la baixada en la facturació de la sanitat privada amb la destrucció de la sanitat pública. És per això que animem a estendre la lluita exemplar de l'Hospital de Bellvitge arreu de Catalunya.

Des de CGT Bellvitge creiem que els darrers esdeveniments amb els usuaris, professionals de la sanitat i pacients han decidit desobeir la tirania de la gestió dels responsables polítics que estant desenvolupant la destrucció de la sanitat pública.

SECCIÓ SINDICAL CGT HOSPITAL BELLVITGE

Més informació:

- TWITTER CGT BELLVITGE

- FACEBOOK CGT BELLVITGE