CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Benet XVI, ni t’esperem, ni et volem.

Diumenge, 31 octubre, 2010

Benet XVI, ni t’esperem ni et volem. N’estem farts i fartes de les doctrines que des del Vaticà i la jerarquia de l’Església Catòlica esteu promovent des de fa anys. Amb el vostre discurs en contra de l’avortament esteu promovent el manteniment d’uns valors patriarcals que condemnen a milions de dones a una posició social subordinada i limiten la seva capacitat de decidir lliurement sobre el seu cos. Amb la vostra doctrina on equipareu l’homosexualitat a una malaltia us equipareu a les polítiques més reaccionàries dels darrers 100 anys i mutileu el dret a gaudir de la pròpia sexualitat a milions de persones arreu del món i, també, al nostre país. Amb les vostres polítiques en contra els anticonceptius en general i els preservatius en particulars us feu corresponsables de l’expansió de malalties com la SIDA que, en alguns països amb pocs recursos, com molts d’Àfrica, porten a la mort a milions d’homes i dones i llastren el futur d’aquestes societats.

Benet XVI, estem també cansats i cansades de veure com sistemàticament l’oligarquia de l’Església Catòlica sistemàticament s’ha alineat amb els plantejaments polítics més conservadors. Les polítiques i pràctiques promogudes des del Vaticà han donat cobertura a règims polítics que han violat sistemàticament els drets humans i han potenciat l’increment de les desigualtats socials. Mentre, aquestes mateixes polítiques han arraconat i marginat a aquells mateixos sectors de la teva Església que en les darreres dècades havien defensat el compromís amb els i les explotades, tant als barris del nostre país com a arreu del món, sovint donant la vida per la justícia social i la llibertat.

Benet XVI, no creiem en la teva Església al servei dels poderosos i dels explotadors. No creiem en la vostra hipocresia quan parleu en contra el lliure reconeixement de la pròpia sexualitat i, a l’hora, encobriu milers de casos d’abusos i pederàstia arreu del món. No creieu en la vostra doctrina suposadament social quan la vostra Església manté negocis foscos, com activitats financeres de dubtosa legalitat que periòdicament surt a la llum que practiqueu des del Vaticà. O com les que promouen associacions tant fosques i poc transparents com l’Opus Dei. Tampoc creiem en vosaltres quan contribuïu a mantenir, a través de les vostres escoles, una xarxa educativa dual, allunyada del control públic i profundament classista. Ni creiem en tu quan intentes imposar la teva suposada fe emparant-te en privilegis que, com els definits pel Concordat entre l’Estat Espanyol i el Vaticà, veu obtenir d’un règim franquista agonitzant entre els anys 1976 i 1979. I tampoc creiem en tu quan recordem el paper de gran part de l’Església Catòlica alçant el braç l’any 1939 i beneïnt, quan no participant-hi, els assassinats que van permetre la consolidació d’aquesta dictadura.

Benet XVI: no et volem ni aquí ni enlloc. No volem que vinguis. Ja t’hem manifestat vàries raons. Però tampoc ho volem perquè la teva vinguda suposarà una despesa pública que costarà més de mig milió d’euros. En una època de retallades socials ens sembla insultant malgastar aquests recursos en actes sumptuosos com els que faràs a Barcelona el proper 7 de novembre en comptes de dedicar-los a garantir uns serveis públics de primera necessitat per a tothom, com la sanitat, la cura de la gent gran o l’ensenyament.

Per tot això, la CGT de Catalunya el dia 7 de novembre no t’esperarem. I en canvi, si que sortirem al carrer durant els dies propers a la teva arribada per a manifestar públicament el nostre rebuig a la teva figura, a tot el que representes i encobreixes.

Secretariat Permanent del Comitè Confederal de la CGT de Catalunya

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció