CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Benvinguts a la “dictadura” policial de Felip Puig

Dimarts, 3 abril, 2012

El conseller aposta per un sistema de seguretat que faci por, per augmentar els nombre d'agents antidisturbis, per revisar el dret a reunió i per restringir drets als condemnats per aldarulls en la seva ofensiva contra els “grups de violència urbana”.

El conseller d’Interior, Felip Puig, vol incrementar la repressió cap al que ell anomena “grups de violència urbana” fins a límits desconeguts des de fa dècades. En una roda de premsa celebrada aquest dimarts al migdia, Puig ha anunciat la bateria de mesures que prepara la Generalitat després dels enfrontaments que es van produir durant la vaga general del 29-M i que van acabar amb 79 detinguts i desenes de persones ferides, una de les quals perdrà un ull per l’impacte d’una pilota de goma, mentre que dues més van ser operades d’urgència amb la melsa rebentada.

Interior es personarà en les causes obertes als detinguts el 29-M i pretén obrir expedients sancionadors als promotors de la manifestació dels sindicats CGT i CNT que des dels Jardinets de Gràcia va dirigir-se a plaça Catalunya recorrent el carrer Pau Claris de Barcelona. Pel que fa a les futures mesures, Puig vol que es restringeixin drets als condemnats per delictes d’aldarulls i alteració de l’ordre públic; defensa que es facin identificacions preventives; es dotarà de més recursos la unitat central d’informació en ordre públic; s’augmentarà en 100 efectius els membres de la Brigada Mòbil (BRIMO) dels antidisturbis dels Mossos.

A més a més, també s’incrementarà la videovigilància en espais públics que puguin ser objecte de concentració i es crearà una web en què es pretén que la ciutadania col·labori per identificar persones que hagin comès aquest tipus de delictes. El Govern català també defensa la creació d’un fiscal especialitzat en la violència urbana que assumeixi aquests casos. A tot això s’hi ha de sumar l’enduriment del codi penal que prepara el Ministeri de l’Interior, una decisió que ha estat aplaudida per Felip Puig.

Durant la intervenció el conseller ha deixat anar algunes perles més pròpies d’un dirigent d’un règim totalitari que no pas d’un suposat estat de dret. “El nostre sistema de seguretat no acaba sent prou dissuassiu. No fa por”, ha exposat Puig per justificar l’enduriment de les mesures. Així mateix, ha plantejat la revisió de la llei orgànica 1/1983, que regula el dret a reunió, i la 1/1992, per evitar en aquest cas que els ciutadans vagin amb la cara tapada a les manifestacions. A banda de voler carregar-se l’actual dret a reunió, un dret democràtic bàsic, Puig ha atacat les persones que piulen a través de Twitter i ha advertit que seran “objecte d’anàlisi aquells twitters que informin sobre intencionalitats delictes o informin de l’actuació policial”.

* Article publicat al web del setmanari El Triangle

http://www.eltriangle.eu/cat/notices/2012/04/benvinguts_a_la_dictadura_policial_de_felip_puig_29293.php

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció