CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Berga: Una nova petita victòria del sindicat davant Restaurant La Llosa. CGT volem que l’Ajuntament de Berga compleixi i faci complir la legislació laboral

Divendres, 22 abril, 2016

Una nova petita victòria del sindicat

El passat mes de juliol, després de la finalització del seu contracte, una companya —ara del sindicat— va explicar-nos les diverses irregularitats que havia patit al restaurant la Llosa, recentment obert al Passeig de la Indústria de Berga.

Cotitzaven per ella la meitat de les hores que treballava, la categoria per la qual havia estat contractada era inferior a les tasques que realitzava, feia més hores del compte i fins i tot l’empresari es quedava les propines dels treballadors. Una de les mesures que vam prendre va ser la denúncia d’aquestes situacions davant la inspecció de treball.

El 22 de setembre la inspecció va personar-se al centre de treball on es va poder comprovar que efectivament els treballadors de la Llosa estaven contractats a temps parcial, tot i que des que havien estat contractats realitzaven una jornada completa, com a mínim. L’empresa va haver de contractar tothom per jornada completa i pagar a la seguretat social les quotes patronals des que hi treballaven (des d’abril i fins l’agost) amb un 20% de recàrrec per fer-ho fora de termini. També en el cas de la nostra afiliada, tot i que ja no hi treballés, l’empresa ha hagut de cotitzar-li la jornada completa del temps que hi va treballar (maig-juliol, uns 900 euros).
Amb tot, des del sindicat volem reconèixer la valentia de les treballadores que lluiten pel que és just, com la nostra companya, i animar a la resta de treballadors de Berga a organitzar-se amb nosaltres i seguir el seu exemple.


Volem que l’Ajuntament de Berga compleixi i faci complir la legislació laboral

El proppassat mes de març la CGT de Berga va presentar una instància a l’Ajuntament de Berga on demana que l’administració local garanteixi el respecte a la legislació laboral i que doni exemple. També es demana transparència i control sindical en aquesta matèria, tant pel que fa a la contractació directa de l’Ajuntament com de les empreses que aquesta administració contracta. Les demandes són:
Que l’administració local estableixi protocols de comprovació fefaent del compliment de la legislació laboral per part de les empreses que treballen per l’Ajuntament de Berga.

Que aquesta informació (respectant la llei de protecció de dades) sigui tramesa als sindicats de Berga amb l’objecte que puguin comprovar el compliment de la legislació laboral i puguin vetllar pels interessos dels treballadors.
Que es resolguin els contractes en aquelles empreses que no respectin els drets laborals.
Que la millora de les condicions laborals respecte els mínims legals per part d’una empresa, i el fet que tinguin programes socials pels seus treballadors, sigui objecte de valoració per a l’adjudicació de contractes de l’administració.
Que la contractació dels treballadors de l’Ajuntament de Berga respecti escrupolosament la legislació laboral i més enllà que es millorin les seves condicions laborals: temporalitat, categoria, horaris, salaris, etc. I que serveixi com a exemple al mercat laboral berguedà.

Instància completa: http://cgtberga.org/InstanciaAjuntament.pdf

Sindicat d'Activitats Diverses (CGT BERGA)

- TWITTER CGT BERGA

- PÀGINA FACEBOOK CGT BERGA

CGT BERGA
Assessoria laboral gratuïta:
Dissabte d'11 a 13 h
Carrer del Balç número 4 baixos
Telèfon 938 216 747
sad@cgtberga.org
www.cgtberga.org

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció