CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Bomba feixista contra la seu de CGT a Palma de Mallorca

Dilluns, 5 març, 2007

Ahir diumenge, cap a les 7,15 del matí, ha esclatat un artefacte davant la nostra seu del carrer Àngel Guimerà. La bomba, de fabricació casolana però molt potent, estava col·locada entre dos cotxes davant de l'entrada del nostre local, i per atzar no ha afectat la façana de la nostra seu, però un dels cotxes ha sigut objecte de nombrosos danys estructurals, a més de la ruptura d'un dels vidres de l'entrada dels habitatges veïns del local. La potent explosió ha commocionat els veïns de la zona, registrant-se aviat nombrosa presència policíaca, acordonant la zona i recollint mostres de l'artefacte.

Al llarg del dia d'ahir hem estat en contacte amb la Delegació del Govern i la pròpia Policia, i hem quedat avui al matí per a formalitzar les corresponents denúncies i declaracions, a més dels sistemes de seguretat i protecció dels companys de CGT i dels treballadors que cada dia realitzen activitats al local.

Aquest és el tercer atemptat contra la seu de CGT del carrer Àngel Guimerà en pocs dies. El primer va ser una pintada en la mateixa porta, consistent en una amenaça amb símbols feixistes. El segon va ocórrer just abans-d'ahir, apareixent el local amb el pany inutilitzat, just el dia que estava prevista (com, de fet, es va fer) una xarrada-col·loqui. El tercer i més greu és l'atemptat d'ahir, que suposa un salt qualitatiu, perquè potencialment hagués pogut provocar desgràcies personals, que per sort no s'han produït .

Aquests fets suposen una línia d'atacs feixistes contra la nostra organització, i les pròpies institucions i la Policia així ho reconeixen. Avui emetrem un nou comunicat de valoració dels fets i de línies d'actuació i defensa.

També volem destacar que passa a un segon terme el que sigui la CGT l'objecte d'atacs feixistes a Mallorca. L'important és el fet en si mateix, que afecta tota la convivència democràtica i al sistema i exercici de les llibertats públiques i privades. Com vam dir en el primer comunicat, totes les persones i entitats que es consideren demòcrates han de Sentir-se al·ludiu i agredides per qualsevol atac feixista, i aquest ho és.

La millor manera de conservar les llibertats és fer front al feixisme. En la CGT tenim memòria històrica i ho tenim molt clar: aquests terroristes covards no alteraran la nostra manera de pensar i fer. Fem un crida solidària a totes les associacions, sindicats, partits i persones que es consideren defensors de la llibertat, a fer pinya contra la intolerància feixista.

Secretariat Permanent de CGT-BALEARS