CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Buch i Marlaska han de dimitir, BRIMO i UIP dissolució

Dimarts, 15 octubre, 2019

img_20191014_204440.jpg.png

En el context de les protestes d’ahir, 131 persones van ser ateses pel SEM de les quals 24 van ser traslladades a centres hospitalaris, totes per violència policial. Un dels ferits ha perdut un ull per impacte d’una pilota de goma. Un altre nom a afegir a la llarga llista de mutilats.

Es va disparar a Via Laietana i a l'Aeroport del Prat munició prohibida a Catalunya, bales de goma, per part de la UIP del Cos Nacional de Policia. Un tipus d’armament que ha produït desenes de mutilats al territori per la seva perillositat i potència de xoc. Encara tenim ben fresc el cas de l’Ester Quintana, ferida pels Mossos d’Esquadra.

Hi ha gravades diverses imatges d’agressions criminals de policies colpejant amb la porra directament al cap a persones que no feien absolutament res. Sabem que quedaran impunes. Un cop més, la BRIMO ha fet ús de bales de FOAM de forma indiscriminada per ferir i crear por entre les persones que es manifesten.

Una furgoneta de la BRIMO va continuar movent-se malgrat tenir dues persones enganxades al paraxoc. Si no haguessin aguantat, els haurien passat per sobre.

Un cop més, els periodistes han rebut directament dels dos cossos policials. De forma evident i directa. No ens agrada que es colpegi els treballadors dels mitjans de comunicació igual que a cap altre manifestant, però el que constatem és que aquestes agressions amb porra o bales de FOAM formen part d’un intent de les forces silenciar i invisibilitzar la violència policial indiscriminada i treure’s de sobre testimonis incòmodes, per així poder descarregar més violència sense la contenció que genera saber que t’estan gravant.

Després de tots aquests episodis volem denunciar la hipocresia d’un govern de la Generalitat que d’una banda crida a la mobilització mentre amb l’altre colpeja amb la violència acostumada. Denunciem la covardia i cinisme del vicepresident Pere Aragonés quan en declaracions al vespre deia no tenir cap informació d’unes càrregues que portaven hores produïnt-se.

Ahir, i previsiblement durant força més dies, desenes de milers de persones a tot Catalunya van protestar contra la sentència del Tribunal Suprem i l’extensió de l’ús de la sedició a tota protesta “tumultuària que ofereixi resistència a l’aplicació de la llei”. La resposta de l’estat i Generalitat ha estat violència i repressió.

Des de la CGT de Catalunya exigim la inmediata dimissió del conseller Buch i el ministre Grande-Marlaska com a màxims responsables d’aquesta operació repressiva i de les que s’anuncien properament. Sabem que no serveix per a res i que el que necessitem com a població és la dissolució dels cossos repressius, que s’en vagin tots a casa i no tornin mai més.

Comunicat del Secretariat Permanent de la CGT de Catalunya
15-10-2019

img_20191014_215720.jpg.png
Policia Nacional amb les "bocachas" apunt, il.legals a Catalunya

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció