CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Budelpack vol tancar la factoria d’envasament de cosmètics de Sant Just on treballen 95 persones

Dimecres, 30 maig, 2007

El grup holandès durà la producció a Toledo i el comitè anuncia mobilitzacions

J. Torrents. EL PUNT. Sant Just Desvern.-
El grup holandès Budelpack va anunciar ahir la intenció de tancar la planta de Sant Just Desvern, en què treballen 95 persones, que es dediquen a l'envasament de productes de perfumeria i cosmètica per a altres marques. La companyia ho justifica per una manca de rendibilitat de la factoria i traslladarà la producció a altres factories, com la de Talavera de la Reina (Toledo) i Alberca, a Portugal. El comitè ja parla de mobilitzacions per la «crispació» que l'anunci ha creat entre la plantilla.

La companyia va comunicar ahir mateix als seus empleats la presentació d'un procés concursal, l'antiga suspensió de pagaments, amb un pla social que inclou una partida de 2,5 milions d'euros. El pla es concreta en tres mesos de sou per als treballadors que tenen una antiguitat de fins a cinc anys, de sis mesos per als que en tenen entre cinc i deu, de nou mesos per als d'entre deu i vint anys, i d'un any de sou per a aquells empleats amb més de vint anys a l'empresa. Amb tot, el comitè d'empresa –format per CCOO, la CGT i la UGT– explica que aquestes indemnitzacions se situen, en molts casos, per sota dels 20 dies per any treballat, una oferta que consideren «ridícula». Demà mateix, els treballadors tenen previst presentar una contraproposta a la direcció amb les seves reivindicacions. El mateix comitè parla de tirar endavant mobilitzacions i protestes en cas que la multinacional holandesa mantingui el seu pla de tancament i de trasllat de la producció, una situació que, segons els mateixos sindicats, ha creat «molta crispació» entre la plantilla.

VENUDA PER SARA LEE La planta del Baix Llobregat la va vendre el grup Sara Lee a Budelpack ara fa set anys. En els darrers tres exercicis, però, la companyia holandesa ha anat traslladant a poc a poc part de la producció a altres fàbriques, tal com també denuncien els sindicats. La firma ja va presentar l'any passat un expedient de regulació (ERO) que afectava gairebé una cinquantena de treballadors a la planta de Talavera.