CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Càmeres de videovigilància a la UAB. Sospites confirmades?

Dijous, 4 febrer, 2010

Ja fa mesos la CGT ha denunciat a diferents òrgans de la UAB la presència de càmeres de videovigilància a la UAB no senyalitzades que presumptament contravenen la normativa vigent (vegi’s, per exemple, la instrucció 1/2009, de 10 de febrer: www.gencat.cat/diari/5322/09034046.htm) sense que hi hagi constància que des dels òrgans de govern s’hi hagi posat cap remei.

També fa mesos que la CGT, junt a altres col·lectius i persones individuals de la Comunitat Universitària, va denunciar la presència de cossos policials i parapolicials a la universitat, tot preguntant quins eren els motius d’aquesta presència i qui l’havia ordenat. Durant el curs passat i l’anterior, quan hi va haver alguna resposta de la institució, es va assenyalar que aquesta presència de policia s’havia sol·licitat davant de situacions excepcionals.

El dilluns 1 de febrer es va produir la detenció d’un estudiant de la Facultat d’Economia i Empresa dins del Campus de Bellaterra de la UAB per part d’agents de paisà dels Mossos d’Esquadra. Un altre més va ser denunciat i dos més identificats pels mateixos agents. Aquests fets renoven les sospites que fa temps s’han anat denunciant: És cert que hi ha de manera habitual policia a la Universitat? Qui els ha autoritzat a ser-hi? Ha estat aquesta una decisió presa de manera pública en els òrgans de representació que té la pròpia Universitat? Amb quina finalitat?

Creiem que la defensa de la Universitat com un espai lliure de represió, de debat sense restriccions i de foment de l’esperit crític i la cultura de participació cultural, social i política continua sent, avui, tant necessària com sempre. És per això que la CGT de la UAB sol·licita a la Rectora, a l’Equip de Govern i a les instàncies competents que de manera urgent:

- Que expliqui sota quines circumstàncies i en base a quina autorització es va produir la presència d’agents dels Mossos d’Esquadra dins de la UAB.

- Que expliqui també si aquesta presència és habitual o no, i en el seu cas sota quin mandat.

- Que s’emprenguin les mesures pertinents per acomplir de manera estricta la normativa vigent d¡en matèria de càmeres de vigilància.

- Que es faciliti assistència jurídica a la persona detinguda i a la denunciada si l’actuació de la policia no va ser sol·licitada per la UAB.

- Que s’emprenguin les mesures pertinents per a demanar al Departament d’Interior i Participació Ciutadana explicacions pels fets ocorreguts.

Bellaterra, dimarts 2 de febrer de 2010

Secció Sindical de CGT-UAB

www.cgt-uab.net

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció