CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Caminant cap al Sector Federal de Telecomunicacions de la CGT

Diumenge, 6 desembre, 2015

El Sindicat Federal de Telefònica de la Confederació General del Treball s'amplia en el Ple de Seccions celebrat els dies 25 i 26 de novembre de 2015 a Madrid.

A la trobada de les delegacions provincials del Sindicat Federal de Telefònica de la CGT (Ple Federal), s'han debatut i decidit les qüestions organitzatives i estratègiques que possibiliten, en la pràctica i des de la perspectiva anarcosindicalista, la millor defensa de la classe treballadora i, particularment, de les persones emprades en el sector Teleko, un dels més productius i lucratius per al Capital.

Sota la forma de Ple Extraordinari s'han realitzat les modificacions estatutàries necessàries per obrir el Sindicat Federal de Telefònica de la CGT a totes les persones i seccions de la nostra organització en les empreses del Grup Telefónica.

Aquesta decisió, que porta temps gestant-se, ve ara com a anell al dit perquè, precisament el mateix dia 25, els sindicats domesticats i socis de Telefònica en empreses com Fonditel(*) han signat amb aquesta el primer Conveni Col·lectiu d'Empreses Vinculades(**) per a les mercantils TdE, TME i Tsol(***). Un conveni que lluny d'unificar condicions, com pretenien fer-nos creure, incorpora desigualtats, limitacions i reculades importants en molts conceptes a canvi d'algunes llaminadures. Però a més, a aquest vil acord li acompanya un programa de suspensió laboral que pot destruir uns 7500 llocs de treball amb condicions estables que, en el millor dels casos, seran substituïts per l'absoluta i persistent precarietat en les contractes.

Així, el SFT en la Telefònica fixa, en un primer impuls, creix i s'enriqueix amb les adhesions de les seccions de CGT a T. Móviles, T, Soluciones i T. R+D, però també estableix el full de ruta per a la necessària coordinació de les i els treballadors en les empreses de telecomunicacions per lluitar contra la precarietat i l'explotació en el sector, no considerant el sector delimitat pel conveni d'aplicació sinó basant-nos en l'empresa global i en el sector real.

La solidaritat i el suport mutu com un compromís real permanent, fan necessària l'engegada del Sector Federal de Telecomunicacions articulant els processos necessaris establerts en la nostra organització. Per això hem iniciat una comissió de treball que, en un termini no major a un any, s'encarregarà de l'elaboració de l'esborrany d'Estatuts i Reglament de Congressos del futur Sector Federal de Telecomunicacions i ho presentarà en el proper Ple ordinari per al seu debat i aprovació. El Secretariat Permanent triat en aquestes sessions és un reflex de l'ampliació, incorporant persones que treballen per a diferents empreses del Grup.

(*) UGT o CCOO van ser obsequiades -pagament a favors rebuts o futurs?- amb el 30% de l'accionariat d'aquesta gestora de plans i fons de pensions, entre els quals estan els de el sistema d'ocupació de les plantilles del Grup Telefónica.

(**) Deixant fora de la negociació col·lectiva a tota organització que no comptés amb, almenys, el 10% de les delegades del conjunt de les tres empreses, gràcies a la modificació del EETT realitzada per la reforma laboral del PSOE.

(***) Telefònica d'Espanya (la 'fixa'), T. Móviles España i T. Soluciones de Informática i Comunicaciones España. Les tres són S.A.O.

Sindicat Federal de Telefònica de la Confederació General del Treball (SFT-CGT)
http://cgt-sft.org/