CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Campanya anti OTAN: assemblea a Barcelona el dijous 8 de gener de 2009

Dilluns, 29 desembre, 2008

Assemblea anti OTAN

Dijous, 8 de gener, 19h. a Justícia i Pau, 3a planta, C/ Rivadeneyra 6, 08002 BCN (al costat de Plaça Catalunya)

Campanya europea davant el 60 aniversari de l’OTAN

A principis d’abril de 2009, l’OTAN celebrarà el seu 60 aniversari amb una cimera a Estrasburg, on la Unió Europea li cedeix la seu del Parlament Europeu.

Durant molts anys, ens van presentar l’OTAN com la “defensa” davant el bloc de l’Est.
Però gairebé dues dècades després de la caiguda del mur de Berlín, l’OTAN no només encara existeix, sinó que es torna més perillosa.

Ara s’implica cada cop més en altres conflictes (com a l’Afganistan); en provoca de nous (com al Caucas); i augmenta el risc de guerra al centre d’Europa (amb l’escut “anti míssils”).

Així que ens toca tornar a aixecar la veu contra aquesta aliança bèl·lica, de la qual mai volíem formar-ne part. Recordem que a Catalunya, en el referèndum sobre l’OTAN de l’any 1986, va guanyar el “no”.

La campanya europea prepara una mobilització internacional a Estrasburg, de l’1 al 5 d’abril de 2009.

El dia 4 es farà una manifestació a la qual se’ns crida a participar-hi.

A Barcelona, s’està posant en marxa una campanya molt àmplia.


Crida acordada a Stuttgart el 5 d’octubre 2008

No a la guerra - No a l’OTAN

En ocasió del seixantè aniversari de l’organització militar de l’OTAN, fem una crida a totes les persones a venir a Estrasburg i Kehl, a l’abril de 2009, per a protestar contra les polítiques militars agressives i nuclears de l’OTAN, i afirmar la nostra visió d’un món just, lliure de la guerra.

L’OTAN és un obstacle cada vegada més gran per a aconseguir la pau mundial. Des del final de la Guerra Freda, l’OTAN s’ha reinventat a si mateixa com una eina per a l’acció militar de la "comunitat internacional", inclosa la promoció de l’anomenada "guerra contra el terror". En realitat es tracta d’un vehicle de l’ús de la força encapçalat per Estats Units amb bases militars en tots els continents, eludint a les Nacions Unides i el sistema de dret internacional, accelerant la militarització i augmentant la despesa en armament -els països de l’OTAN representen el 75% de les despeses militars mundials.

En aplicació d’un programa expansionista des de 1991, dissenyat per a arribar a interessos estratègics i recursos, l’OTAN ha lliurat la guerra en els Balcans, amb el pretext de l’anomenada "guerra humanitària", i ha lliurat set anys de brutal guerra a Afganistan, on empitjora la seva tràgica situació i on la guerra s’ha expandit a Pakistan. A Europa, l’OTAN està agreujant les tensions, alimentant la carrera d’armaments amb els anomenats "míssils de defensa", un enorme arsenal nuclear i una política de primer atac nuclear.

La política de la UE està cada vegada més vinculada a l’OTAN. L’actual potencial expansió de l’OTAN a Europa oriental i fins i tot més enllà, i les seves operacions "fora d’àrea" estan fent del món un lloc més perillós. El conflicte en el Caucas és una clara indicació d’aquests perills. Cada avanç de la frontera de l’OTAN augmenta la possibilitat de la guerra, inclòs l’ús d’armes nuclears.

Per a assolir el nostre objectiu d’un món en pau, rebutgem les respostes militars a les crisis regionals i mundials, aquestes són part del problema no part de la solució. Ens neguem a viure sota el terror de les armes nuclears, i rebutgem una nova carrera d’armaments. Hem de reduir les despeses militars, dirigint aquests recursos a satisfer les necessitats humanes.

Hem de tancar totes les bases militars estrangeres. Ens oposem a totes les estructures militars utilitzades per a intervencions militars. Hem de democratitzar i desmilitarizar les relacions entre els pobles i establir noves formes de cooperació pacífica per a construir un món més segur i just.

Amb aquesta crida demanem la difusió d’aquest missatge entre el teu entorn i moviments socials, per a venir A Estrasburg i Kehl i fer d’aquest objectiu una realitat. Creiem que un món en pau és possible.

No a la guerra - No a l’OTAN.

Les activitats durant la protesta anti-OTAN inclouran una manifestació el dissabte 4 d’abril, una conferència internacional del dijous 2 d’abril al diumenge 5 d’abril, accions directes i de desobediència civil, i un campament internacional de resistència a partir del dimecres 1 d’abril, fins al diumenge 5 d’abril.

Envieu adhesions a:

projectes(arroba)justiciaipau.org

info(arroba)aturemlaguerra.org