CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Campanya CGT Objecció Fiscal 2012 a nivell estatal

Dissabte, 12 maig, 2012

Cartell campanya objecció fiscal CGT 2012

L'Objecció Fiscal es concreta en el moment d'emplenar l'imprès que facilita l'Agència Tributària per a fer la Declaració de la Renda. El millor és fer la declaració de renda ordinària o simplificada i no la fulla de devolució ràpida. Es pot fer a mà, amb l'ajuda del programa informàtic de l'Agència Tributària.

Et proposem la xifra simbòlica de 84,00 € en protesta pels 84 països empobrits pel deute extern, o bé qualsevol altra quantitat fixa des de €1 . Ingresses la quantitat de la teva objecció fiscal en el projecte que hagis triat (demana dos rebuts, un per a tu i l'altre per a incloure en la teva declaració).

És convenient que adjuntis també una instància dirigida al Delegat d'Hisenda (veure model a http://www.nodo50.org/objecionfiscal) al·legant els motius de la teva Objecció als despesa militars; en ella comuniques el total dels diners desviats i el projecte social alternatiu que has escollit.

Emplenes els impresos de la declaració i a l'arribar a les deduccions generals, ratlla l'enunciat d'una de les caselles i afegeix “per objecció fiscal a les despeses militars” i la quantitat triada. Si utilitzes mitjans informàtics, pots incloure-la en algun dels apartats que la deducció de la quantitat global es fixa en tant “per cent”, o també incloure-la directament a mà.

I per a acabar ens envies les dades de la teva Objecció Fiscal (tipus de declaració, quantitat decomptada i projecte triat) a l'adreça: CGT - OF 2012, C/ Sagunto, 15 1ª, 28010, Madrid, o al correu electrònic: sp-a.social@cgt.org.es

RECORDA: Encara que la declaració et surti a pagar, a retornar o de quota líquida zero, sempre et pots declarar persona objectora fiscal, reclamar els diners que dels teus impostos es destina a la despesa militar, i desviar-lo al projecte alternatiu. Si tens dubtes, consulta http://www.nodo50.org/tortuga/article.php3?id_article=3640

L'Objecció Fiscal a la Despesa Militar (OFGM) és la no disposició a col·laborar amb una de les pitjors maneres amb que el capitalisme s'estén a nivell mundial: amb el militarisme i les guerres, encara que aquestes siguin maquillades últimament com "intervencions humanitàries" o "guerres contra el terrorisme".

Amb la OFGM estem desobeint activament a la despesa militar en el moment de realitzar la declaració de la renda (IRPF). A nivell purament tècnic, consistiria a deduir dels nostres impostos la part que es destinaria a fins militaristes.

Amb la OFGM no estem fomentant o impulsant uns "impostos a la carta" com alguna gent creu, sinó que s'està utilitzant una eina que s'emmarca dintre de la desobediència civil, és a dir, el desobeir i trencar, pública i col·lectivament, una llei o norma que es considera injusta, buscant la seva superació per la societat (en aquest cas, la despesa militar i el militarisme).

La finalitat última de la OFGM és l'eliminació dels exèrcits, la investigació militar i el complex militar-industrial, mitjançant una reducció progressiva de les despeses militars.

Fent OFGM mostrem el rebuig social que té la despesa militar en particular i el militarisme en general, al mateix temps que ens solidaritzem amb altres lluites que es donen en la nostra societat per mitjà dels projectes triats.

Amb els diners que desviem al fer-la OFGM en la nostra declaració, la CGT proposa donar suport econòmicament a lluites concretes, caixes de resistència o projectes socials afins a l'organització i a les idees anarcosindicalistes.

Aportant aquests diners que es treuen dels nostres actes de desobediència aconsegueixen fer realitat projectes socials, i que permeten seguir treballant per una societat més justa i equitativa.

- PROJECTE 1: Solidaritat amb les companyes de VIALIA

Des del passat dia 10 de gener els companys i companyes del servei de neteja de VIALIA de l'estació de ferrocarril de Màlaga, van començar una vaga indefinida a causa del incompliment de l'acta de conciliació davant el Jutjat social 8, per la qual des del 1 de gener de 2012 s'estableixen torns garantint dos descansos setmanals ininterromputs, a l'incompliment de l'acord de desconvocatòria de vaga de novembre de 2011 i a la no aplicació del Conveni de Contractes Ferroviàries.

L'empresa EULEN es dedica a contractar treballadores externes per a la realització dels treballs dels vaguistes, la Policia Municipal roman a les portes de l'estació exercint de vigilant de seguretat amb dret a multa i que els serveis públics de neteja de l'Ajuntament de Màlaga (LIMASA) es facin càrrec de la neteja dels exteriors de l'estació, tasques aquestes que estan assignades al personal de EULEN que es troba en vaga.

CONCEPTE: OF VIALIA Nº Compte: 0182 3394 93 0200613517.

- PROJECTE 2: Comitè de Coordinació de Lluita Popular.

En un context de violència diària, aquest comitè popular ha decidit emprar una nova estratègia de lluita no violenta contra l'ocupació israeliana, contra el mur i contra l'expropiació de les seves terres per part de les forces d'ocupació.

Amb arrels en la creença del poder de la lluita popular no violenta per a lluitar contra l'ocupació israeliana, l'objectiu principal del comitè és fomentar i enfortir la resistència popular dels moviments de base palestins. Els comitès populars presenten una forma d'organització comunitària i una resistència de desobediència civil basada en la tradició de la primera Intifada palestina.

Aquests comitès resisteixen a l'ocupació israeliana de diverses formes no violentes, així com el suport al moviment de BDS (boicot, desinversions i sancions). L'èxit d'aquesta lluita popular es basa també en gran mesura en el suport de la comunitat internacional, de l'augment de la solidaritat i de la visibilitat de les seves accions.

Més informació a http://www.popularstruggle.org

DONACIONS: Utilitzant el servei gratuït de PayPal mitjançant la pròpia pàgina web del comitè.

>>> Us podeu descarregar el díptic (en castellà) de la campanya d'objecció fiscal de la CGT a http://www.rojoynegro.info/sites/default/files/Octavilla%20CGT%20objeccion%20fiscal%202012.pdf