CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Campanya CGT Objecció Fiscal per a fons de resistència 2010

Dijous, 1 abril, 2010

Què és l'Objecció Fiscal a la despesa militar - OFDM?

La OFDM és la no disposició a col·laborar amb una de les pitjors maneres amb les quals el capitalisme s'estén a nivell mundial: amb el militarisme i les guerres, encara que aquestes siguin maquillades últimament com “intervencions humanitàries” o “guerres contra el terrorisme”.

Amb la OFDM estem desobeint activament a la despesa militar en el moment de realitzar la declaració de la renda (IRPF). A nivell purament tècnic, consistiria a deduir dels nostres impostos la part que es destinaria a fins militaristes.

Amb la OFDM no estem fomentant o impulsant uns “impostos a la carta” com alguna gent creu, si no que s'està utilitzant una eina que s'emmarca dintre de la desobediència civil, és a dir, el desobeir i trencar, pública i col·lectivament, una llei o norma que es considera injusta, buscant la seva superació per la societat (en aquest cas, la despesa militar i el militarisme).

La fi última de la OFDM és l'eliminació dels exèrcits, la investigació militar i el complex militar-industrial, mitjançant una reducció progressiva de les despeses militars. Fent OFDM mostrem el rebuig social que té la despesa militar en particular i el militarisme en general, al mateix temps que ens solidaritzem amb altres lluites que es donen en la nostra societat per mitjà dels projectes triats.

Amb els diners que desviem al fer la OFDM en la nostra declaració, la CGT proposa donar suport econòmicament lluites concretes, caixes de resistència o projectes socials afins a l'organització i a les idees anarcosindicalistes. Aportant aquests diners que es treu dels nostres actes de desobediència s'aconsegueix fer realitat projectes socials que no reben subvencions, i que permeten seguir treballant per una societat més justa i equitativa.

- Projecte 1: TERRITORI DOMÈSTIC

Som dones de diversos països, diferents nacionalitats i experiències. Algunes amb papers, altres sense papers. Treballem com empleades domèstiques. Tenim unes condicions laborals que ens fan molt vulnerables. Les difícils condicions i la por funcionen aïllant-nos, separant-nos. Per això hem decidit lluitar juntes, com veritable desafiament a l'aïllament i a la por, com manera de fer-nos més fortes. L'ocupació de la llar sosté la vida de milers de llars quotidianament i, no obstant això, és un treball invisible, infravalorat. Volem que això canviï i que s'equipari amb el Règim General, un pas important en el reconeixement del seu valor. I que les treballadores sense papers tinguin els mateixos drets que la resta. No podem oblidar que aquest treball està passant de mans d'unes dones (les dels països del Nord) a altres (les dels països del Sud) fent que el problema, lluny de desaparèixer, es globalitzi.

CONCEPTE: OF DOMÈSTIC Nº Compte: Caja Madrid - c/c: 2038-1939-42-3000487457.

- Projecte 2: ANTIMILITARISME A PARAGUAI

Des de fa anys a Paraguai existeixen diversos grups antimilitaristes que treballen per una societat desmilitaritzada i ho fan donant suport a altres lluites (camperols, drets humans, moviment juvenil, etc). L'Objecció fiscal d'aquest any es dedicarà a donar suport al moviment antimilitarista de Paraguai i l'acció que la IRG (Internacional de Resistents contra la Guerra) ha preparat per al 15 de maig, dia Internacional de l'Objecció de Consciència, que aquest any se centra en la situació de Paraguai.

CONCEPTE: OF PARAGUAI Nº Compte Triodos Bank - c/c: 1491-0001-21-0020002311.

MANERES D'EMPLENAR LA DECLARACIÓ

L'Objecció Fiscal es concreta en el moment d'emplenar l'imprès que facilita l'Agència Tributària per a fer la Declaració de la Renda. El millor és fer la declaració de renda ordinària o simplificada i no la fulla de devolució ràpida. Es pot fer a mà, amb l'ajuda del programa informàtic de l'Agència Tributària.

Et proposem la xifra simbòlica de 84,00 € en protesta pels 84 països empobrits pel deute extern, o bé qualsevol altra quantitat fixa des de €1. Ingresses la quantitat de la teva objecció fiscal en el projecte que hagis triat (demana dos rebuts, un per a tu i altre per a incloure en la teva declaració).

És convenient que adjuntis també una instància dirigida al Delegat/a de Hisenda (veure model en www.nodo50.org/objecionfiscal/ al·legant els motius de la teva Objecció a les despeses militars; en ella li comuniques el total dels diners desviats i el projecte social alternatiu que has escollit. Emplenes els impresos de la declaració i a l'arribar a les deduccions generals, ratlla l'enunciat d'una de les caselles i afegeix “per objecció fiscal a les despeses militars” i la quantitat triada. Si utilitzes mitjans informàtics, pots incloure-la en algun dels apartats que la deducció de la quantitat global es fixa en tant “per cent”, o també incloure-la directament a mà.

I per a acabar ens envies les dades de la teva Objecció Fiscal (tipus de declaració, quantitat desviada i projecte triat) a: CGT - OF 2010, C/ Sagunto 15, 1º, 28010 Madrid, o al correu sp-a.social@cgt.es

RECORDA: encara que la declaració et surti a pagar, a retornar o de quota líquida zero, sempre et pots declarar persona objectora fiscal, reclamar els diners que dels teus impostos es destina a la despesa militar, i desviar-lo al projecte alternatiu.

www.cgt.org.es/spip.php?article1672

>>> Adjuntem díptic i cartell campanya CGT objecció fiscal 2010

Attached documents