CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Campanya contra l’acomiadament de Juande, delegat sindical de CGT Correus Girona

Dimarts, 28 juliol, 2015

El 4 de Juny passat, com a resultat d'un expedient disciplinari obert al nostre afiliat, que va ser nomenat Delegat Sindical el novembre passat, va ser acomiadat Juande, carter rural de Maçanet de la Selva (Girona).

L'empresa ha al·legat per al seu acomiadament, la falta de confiança en la seva labor, a causa que va donar com provat, que Juande indicava hores diferents en alguns enviaments, que els que quedaven registrats en la PDA. Malgrat haver demostrat que les PDA fallaven, el resultat de l'expedient disciplinari va ser l'acomiadament.

El motiu real que ha portat a l'empresa Correus i Telègrafs SA a acomiadar-lo, ha estat l'haver-lo nomenat Delegat Sindical el novembre passat (encara que l'empresa no el reconeixia com a delegat i estem pendents de judici), els alliberaments que realitzava per atendre tasques sindicals, les contínues denúncies davant la prefectura dels abusos del seu cap a ell i a la resta de companyes.

El passat 16 de Juliol va tenir lloc l'acte de conciliació de l'acomiadament i com era d'esperar, no va haver-hi acord de cap tipus, per la qual cosa el tràmit judicial continua.

En l'acte de Conciliació Correus no va fer intent de conciliació, mostrant una vegada més la seva nul·la capacitat de resoldre els conflictes. Ara el cas continuarà en la via judicial, que pot allargar-se més d'un any, on esperem poder aportar totes les proves que evidencien aquest nou cas de repressió sindical.

Segons consta en l'expedient, se li imputaven 4 càrrecs, un per indicar una hora diferent en l'intent de lliurament de notificacions en la PDA i en el justificant de recepció, dos per desobeir ordres del cap, i l'última per tenir escassa col·laboració amb el cap i “portar-se malament”.

Dels 4 càrrecs que se li imputaven, només l'han acabat acusant d'un, el d'indicar hores diferents en la PDA i en el justificant de recepció, a pesar que va quedar demostrat que la PDA fallava, i l'hora real era la del justificant de recepció.

Des del sindicat seguim exigint la readmissió immediata de Juande en el seu lloc de treball perquè no entenem de cap manera els motius del seu acomiadament. Per tot això, hem començat una campanya de recollida de signatures per denunciar el cas.

Tota la informació de la campanya demanant la seva readmissió, així com la recollida de signatures es pot seguir a través de la pàgina web http://www.juandereadmissio.cat

Es pot descarregar la fulla de recollida de signatures i una vegada que la tingueu emplenada, ens la envieu a la secció sindical.

Secció Sindical CGT Correus Girona
Av. Ramon Folch 2, 17070 GIRONA
Tel. 972 22 72 57 ‐ RICO: 55158 ‐ cgtcogi@cgt.es

Més informació:

- TWITTER CGT GIRONA

- WEB CGT GIRONA

Attached documents

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció