CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Campanya de CGT per la llibertat de Laura Gómez

Dissabte, 28 abril, 2012

Crida a tota la CGT: LLIBERTAT LAURA GÓMEZ

CAMPANYA D'ACCIONS COORDINADES PER A EXIGIR LA LLIBERTAT IMMEDIATA SENSE CÀRRECS DE LAURA GÓMEZ

Com totes i tots sabeu, el passat 24 d'abril, la companya Laura Gómez, Secretària d'Organització de la Federació Local de Barcelona va ser detinguda en plena via pública pels mossos d'Esquadra. El 25 d'abril, va ser posada a la disposició del Jutjat d'Instrucció nº 23 com presumpta autora d'un delicte de coaccions, desordres públics, delicte d'incendi i subsidiari de danys, contra els drets fonamentals. El Ministeri Fiscal va sol·licitar la presó provisional, comunicada i sense fiança, i el Jutjat va decretar el seu ingrés a la presó donada “la gravetat dels fets” i evitar el risc de fugida, ocultar proves, impedir que cometi altres delictes…

Els “greus delictes” de que se l'acusa, són haver participat el 29M, dia de la Vaga General, en una teatralització en la porta de la Borsa de Barcelona en la qual es van cremar simbòlicament unes caixes amb papers dintre.

L'única, la veritable realitat per la qual la companya Laura és detinguda és per ser sindicalista, ser una lluitadora contra el sistema capitalista que ens explota, per ser una activista social que no es resigna a viure de genolls. El sistema ha de donar escarments públics per a sentir-se fort i per a això passa per sobre del dret a la llibertat de les persones. El cas de Laura és el paradigma de la pressa del poder, de l'estat repressor.

Laura és detinguda en les pitjors condicions que contempla la llei actualment (presó provisional sense fiança), perquè existeixen uns responsables polítics que estan generant un estat autoritari, dictatorial, feixista, per a acabar amb els drets i llibertats de la població, de les i els treballadors, per a criminalitzar, acoquinar, intimidar a tota la població, per a atacar directament a la CGT, a les organitzacions sindicals i socials que hem optat per lluitar, resistir, defensar-nos.

Al costat de Laura estan sent moltes les persones detingudes en aquests dies, a Barcelona, València, Madrid, Tarragona, etc, totes elles per haver participat en la vaga general del 29M, en el que representa un veritable estat policial, repressor.

La CGT avisa i adverteix al govern de l'Estat espanyol i al govern de Catalunya, que seguirà exercint els seus drets fonamentals per a defensar-se de les seves agressions directes, de les seves polítiques econòmiques, antisocials, racistes, xenòfobes i repressores (canvi del codi penal, tancament arbitrari de fronteres, obertura de pàgines webs per a delatar a altres persones, per a fomentar el conflicte social entre ideologies i classes, polítiques de repressió del dret de la població a manifestar-se, fer piquets, exercir el dret a la vaga).

La CGT no s'inhibirà de portar a terme la seva responsabilitat davant les i els treballadors i el seu compromís per la defensa de la justícia social. Les i els treballadors no som delinqüents. La CGT seguirà defensant-se contra l'estat policial que s'està promovent des del govern i anuncia públicament que tornarà a convocar quantes mobilitzacions i vagues generals es precisin perquè les i els treballadors siguin respectats i recuperin els seus drets.

Secretariat Permanent del Comitè Confederal de la CGT

>>> CAMPANYA D'ACCIONS COORDINADES PER A EXIGIR LA LLIBERTAT IMMEDIATA SENSE CÀRRECS DE LAURA GÓMEZ: En totes les federacions locals de la CGT us podran informar i facilitar tots els materials referent a aquesta campanya.

http://www.cgt.org.es/spip.php?article2360