CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Campanya de denuncia i protesta el dia del judici a Josep Garganté

Dimecres, 2 novembre, 2011

cartell judici

Som companys i companyes de feina, de militància política o sindical, amics i amigues del Josep que veiem com des del Govern estan malmetent les condicions de treball, privatitzant l’estat del benestar i empobrint al poble, mentre tothom que lluita contra aquesta situació és potencialment un o una multada econòmicament, portada a judici o colpejada pels Mossos d’esquadra.

Pensem que ni la Fiscalia, ni els Mossos d’esquadra, ni la Direcció de TV3 són neutrals en aquest estat de les coses i que el judici contra el nostre company i amic és només una manera de passar-li factura per haver donat la cara per molts i moltes de nosaltres en la seva activitat laboral, política o veïnal.

Per tant, animem a tots els col·lectius, organitzacions, assemblees e individus a ajudar-nos a estendre aquesta campanya de denuncia i a sumar-se a la protesta el dia del judici, que esta previst pel dijous 23 de febrer de 2012 a les 11h. al jutjat penal nº 25 de la Ciutat de la Injustícia.

Per missatges de suport, preguntes o el que creieu oportú:

garganteabsolucio@gmail.com

Podeu aportar ajut econòmic al següent numero de compte corrent:

1491 0001 26 0010010209

Una mica d'història:

Aquest judici comença el passat 29 de setembre de 2010, durant la Vaga General convocada contra les retallades laborals imposades pel Govern Central del PSOE. Aquell dia, molts i moltes vam sortir al carrer per mostrar el nostre rebuig a aquestes mesures.
A la Plaça Universitat, i quan la manifestació anava direcció Departament de Treball, els Mossos d’esquadra van impedir que la gent continués el camí carregant amb duresa contra els i les manifestants.

Setmanes després, en Josep es detingut quan sortia de l’autobús de treballar a Plaça Espanya. L’esposen dos Mossos de paisà i se’l enduen a la comissaria de Les Corts on li fan passar tota la nit fins el dia següent que es traslladat als calabossos de la Ciutat de la Injustícia.

La denuncia contra ell l’acusa d’aldarulls a Plaça Universitat i de trencar una càmera de TV3 que estava filmant les carregues dels Mossos i la autodefensa dels i les manifestants.

En Josep és afiliat de la CGT, membre de la secció sindical d’autobusos de TMB, ha fet de portaveu en múltiples ocasions dels treballadors i treballadores. També milita a la Trobada Alternativa de Nou Barris i a la Candidatura d’Unitat Popular (CUP). Participa, dintre de les seves possibilitats, a l’Assemblea d’indignats i indignades del seu districte.

A nivell de l’empresa on treballa participa a TMB Solidari, una ONG on posa el seu temps lliure per transportar nens i nenes sahrauís quan venen a passar l’estiu a la nostra terra, persones amb problemes de mobilitat o traslladar autobusos per ser utilitzats a Cuba.

http://garganteabsolucio.wordpress.com