CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Campanya de la CGT per la llibertat de les preses i presos polítics mexicans

Dijous, 22 octubre, 2009

jpg_CARTEL_PRES_S_POLITIC_S_19_del_10_Definitivo_baja.jpg

La situació d'infinitat de lluitadors i lluitadores socials és bastant preocupant a Mèxic. Contínuament arriben notícies sobre el grau de repressió que els diferents nivells de govern (municipal, estatal i federal) exerceixen a les companyes i companys que han decidit exercir el seu dret a no conformar-se amb la injusta situació de precarietat i exclusió social en la qual viuen, a causa de l'augment dels preus, l'atur, la manca d'una sanitat i educació dignes, la despulla de terres a camperols i indígenes, etc..

L'opció que ha pres la classe política mexicana, independentment del partit que es tracti, és la de la repressió. En lloc de buscar una solució dialogada a les justes demandes que planteja la societat civil, actua com si el problema no existís i tracta de callar la protesta i fer-la invisible. La repressió és exercida de diferents formes i maneres, totes indignes i menyspreables. Tortures, segrestos, assassinats, violacions i sobretot les presons plenes de presos polítics.

Des que sortís la Sisena Declaració de la Selva Lacandona, llançada l'any 2005 per l'Exèrcit Zapatista d'Alliberament Nacional, amb el que es diu L'Altra Campanya, s'han anat coneixent diferents grups i col·lectius. Aquesta confluència ha fet possible una millor defensa dels seus drets i també ha possibilitat la sortida de alguns presos polítics, però encara falten molts per sortir.

Per a seguir lluitant per la llibertat dels presos i preses polítiques, col·lectius, organitzacions i individus de L'Altra Campanya i la Xarxa Contra la Repressió i per la Solidaritat han llançat una campanya nacional i internacional anomenada PRIMER ELS NOSTRES PRESOS.

Per a la CGT és molt important la lluita que desenvolupa L'Altra Campanya, ja que és la mateixa lluita que nosaltres desenvolupem en els diferents centres de treball on estem presents i en els moviments socials en els que participem. Una lluita contra l'explotació, l'expoli, la repressió i el menyspreu. Una lluita contra el sistema capitalista.

Per l'exposat anteriorment la CGT se suma a aquesta campanya PRIMER ELS NOSTRES PRESOS i realitzarà accions en diferents localitats, perquè si és la nostra lluita també són els nostres presos i si ens toquen a un ens toquen a tots i totes. A més s'ha obert un número de compte 0049 1837 51 2710238946 per a realitzar una recollida de fons pro presos polítics de L'Altra Campanya.

Us animem a participar. Presos Polítics, LLIBERTAT

Confederació General del Treball (CGT)