CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Campanya de la Plataforma d’afectats per la hipoteca per a denunciar la usura bancària i el frau hipotecari

Dilluns, 26 abril, 2010

Més de 350.000 famílies que quedaran en el carrer i damunt amb deute, mentre els bancs reben ajudes públiques i segueixen fent beneficis milionaris.Que no quedin impunes!

Ha arribat el moment de passar a l'acció i denunciar que "Aquest banc enganya, estafa i fa fora a la gent de la seva casa". Empaperem els bancs!

Aquests adhesius simbolitzen les nostres armes, la nostra resistència i la nostra dignitat. Deixarem el nostre crit de guerra en les seves portes, en els seus caixers i en els seus vidres, perquè tot el món que entri o passi per davant sàpiga: que aquest banc estafa, enganya i explusa a la gent de la seva casa.

Contra la usura bancària i el frau hipotecari.

Més informació a: www.afectadosporlahipoteca.com

No t'oblidis de signar on line la proposta per regular la dació en pagament:
www.petitiononline.com/pah/petition.html

CAMPANYA CONTRA LA CONDEMNA HIPOTECÀRIA I PER A LA REGULARITZACIÓ EN PAGAMENT

Durant el 2009, les principals entitats financeres de l'estat van reportar uns beneficis de 15.694,9 milions d'euros. Desglossats per entitats financeres, el Santander va obtenir 8.943 milions, el BBVA 4.210, La Caixa 1.510, Banco Popular 766,13 i Caja Madrid 265,8.

Aquesta situació contrasta amb el drama que viuen milers de famílies, que davant l'esclat de la crisi i l'augment de l'atur, ja no poden plantar cara al pagament de la hipoteca. Quan això passa descobreixen que no només s'enfronten a la pèrdua del seu habitatge sinó també a una condemna financera per a tota la vida ja que les entitats bancàries s'estan adjudicant els habitatges pel 50 % del valor de taxació i continuen reclamant el pagament del deute restant. Segons dades del Consell General del Poder Judicial, entre 2008 i 2010 més de 350.000 famílies es quedaran en el carrer i amb un deute de cent, dos-cents i fins a tres-cents mil euros.

És inadmissible que en un Estat social i democràtic de dret, totes les conseqüències recaiguin sobre la part més vulnerable del contracte hipotecari i en canvi les entitats financeres, responsables de l'actual crisi, rebin ajudes milionàries dels nostres impostos sense haver d'assumir cap responsabilitat.

Per tot això, la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca, que compta ja amb més de 700 famílies adherides, ha iniciat una campanya contra la condemna hipotecària que consta de:

- Recollida de signatures per a reformar la llei actual i regular la dació en pagament, de manera que, en els casos de residència habitual i deutors de bona fe, si el banc executa la hipoteca i es queda l'habitatge, el deute quedi liquidat, tal com succeeïx en altres països de la UE o a EEUU. Convidem al conjunt de la societat civil, entitats socials i a tota la població en general a sumar-se a aquesta iniciativa.

- Interpel·lació als diferents partits polítics, perquè votin en el Congrés la proposta de modificació de la llei d'enjudiciament civil presentada per aquesta Plataforma. Durant les últimes setmanes hem començat converses amb alguns grups parlamentaris. Fruit d'aquestes converses ERC va plantejar la nostra proposta en el ple monogràfic sobre la crisi que va tenir lloc en el Parlament de Catalunya el passat 24 de febrer. Exigim a la resta de partits polítics que es posicionin públicament sobre aquesta qüestió: que deixin clar davant la societat si anteposen o no els beneficis de les entitats financeres per sobre de l'interès general i dels drets més elementals de la població.

- Mentre no canviï la llei, mentre les entitats financeres segueixin actuant amb total impunitat; mentre segueixin acumulant beneficis a costa de vulnerar els nostres drets fonamentals, continuarem en peus de guerra denunciant i assenyalant que els bancs estafen, enganyen i expulsen a la gent de la seva casa. Comencem una campanya d'accions amb adhesius per a assenyalar aquells bancs i caixes que, aprofitant la crisi, arravassen els habitatges executats a preu de saldo.

Plataforma d'Afectats per la Hipoteca