CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Campanya de mobilitzacions de la CGT contra la crisi econòmica: fent camí cap a la Vaga General

Dimecres, 18 febrer, 2009
Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en email
Compartició en telegram
Compartició en whatsapp
Compartició en print

Campanya de mobilitzacions de la CGT contra la crisi econòmica i els seus efectes negatius per a la classe treballadora: fent camí cap a la Vaga General

El dimarts 17 de febrer ha tingut lloc a Barcelona una reunió de treball amb participació de diverses federacions territorials i sectorials de la CGT de Catalunya, comptant també amb la presència de Jacinto Ceacero, secretari general de la CGT a nivell d’estat espanyol. En aquesta reunió, recollint propostes d'anteriors reunions de treball, s'ha començat a concretar un pla d’accions i mobilitzacions per als propers mesos, en el marc d’una dinàmica que estem desenvolupant en contacte amb altres organitzacions i moviments socials.

Dinàmica que en el dia a dia passa a Catalunya per les diverses mobilitzacions contra Expedients de Regulació d‘Ocupació, acomiadaments i tancaments d’empreses, i per la participació en la Campanya “Que la crisi la paguin els rics”, i que en els propers tres mesos inclourà un seguit de mobilitzacions territorials i sectorials descentralitzades, accions reivindicatives centrades en l’actuació de la banca i la patronal, i la convocatòria, possiblement en el mes de maig, d’una aturada o vaga general contra la crisi centrada, en principi, en les empreses i sectors més afectats per la crisi, els expedients i les reestructuracions, acompanyada d’un seguit de mobilitzacions durant la jornada.

Tot això en el camí de generar les condicions necessàries per a la convocatòria a la tardor d’una Vaga General d’àmbit laboral i social en tots els sectors, per aturar les polítiques del neoliberalisme i fer front a les greus conseqüències que la crisi generada per les entitats financeres i els especuladors, amb la complicitat dels governs, estan tenint per al conjunt de la societat: increment brutal de les xifres d’aturats, generalització de les reestructuracions i expedients de regulació, increment de la pobresa i de la incapacitat dels ciutadans i ciutadanes de fer front a les despeses qüotidianes, increment de la flexibilització i de la precarització de les condicions laborals, ajuts governamentals dirigits als causants de la crisi (banca, multinacionals, …) en lloc dels principals afectats per la crisi, …

Les properes cites:

- 20 de febrer, mobilitzacions contra la crisi

- 8 de març, dia de la dona treballadora

- 28 de març, manifestació a Barcelona de la Campanya "Que la crisi la paguin els rics"


RESOLUCIÓ DE LA REUNIÓ DE TREBALL D'ACCIÓ SINDICAL DE LA CGT DE CATALUNYA

Reunits representants de Federacions i de Sindicats presents en la reunió de treball d'Acció Sindical de la CGT de Catalunya a Barcelona el dia 17 de febrer de 2009, davant la situació laboral i social que la Crisi està suposant als treballadors de Catalunya i de l'estat espanyol, diem al conjunt de la Confederació:

• Que la CGT està donant els passos que li correspon i que els moviments socials esperen de la nostra organització.

• Que hem de fer un esforç des de la CGT, per a contactar amb els moviments veïnals que estan alçant la veu contra la situació i les mesures insuficients que emanen des del Govern.

• Que veiem la necessitat de treballar cap a una Vaga General i anar avançant en la seva realització amb mobilitzacions coordinades dels sectors i empreses en lluita afectades pels ERO i acomiadaments.

Urgeix fer una autocrítica constructiva, perquè cada vegada siguem més les persones i els ens implicats perquè les mobilitzacions vagin a més.

Desenvolupar la coordinació per a donar respostes amb mobilitzacions en les comarques, com pas previ a la realització de la Vaga General.

• Marcar-nos com objectiu prioritari aconseguir la implicació dels afiliats i delegats de CGT de les empreses afectades de forma especial per la crisi, els expedients, els tancaments, les reestructuracions, etc, en les dinàmiques de mobilització que desenvolupa l'organització.

• Davant les perspectives d'augment de l'atur i de l'esgotament del subsidi d'atur, preparar plataformes d’aturats per a la seva mobilització.

• Que dintre de la Campanya contra la Crisi, la CGT estem formant part d'ella, preparar la mobilització del dissabte 28 de Març i les accions que es vagin programant.

Donar suport les mobilitzacions del dia 8 de Març, dia de la dona treballadora, i informar de les accions que cada dia 25 realitza el moviment feminista en defensa del dret a l'avortament.

Desenvolupar un debat intern ampli, en les Federacions, Sindicats i Seccions Sindicals, per a aportar acords a la Plenària Extraordinària Confederal del pròxim dia 17 de Març que tindrà lloc a Barcelona.

• Animar a totes aquelles Federacions i Sindicats que per diverses causes no han pogut estar en la reunió de treball, a implicar-se en la campanya que la CGT estem realitzant contra la Crisi.

Salut i anarcosindicalisme.

SP-CGT Catalunya

Barcelona, 17 Febrer de 2009

Attached documents

<\/span>
Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en email
Compartició en telegram
Compartició en whatsapp
Compartició en print
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció