CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Campanya de solidaritat amb Josep Pàmies: Per una terra lliure de transgènics

Dimecres, 9 maig, 2007
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on telegram
Share on whatsapp
Share on print

El 13 de setembre de 2003, l'Assemblea Pagesa de Catalunya juntament amb Ecologistes en Acció d’Aragó van dur a terme una protesta davant la proliferació de camps d’experimentació transgènica a les nostres terres. De la mà de la majoria absoluta del PP, l’estat espanyol s’estava convertint en el principal laboratori transgènic d’Europa, mentre la major part dels pobles europeus vivien intensos processos de debat, moratòries i, fins i tot referèndums.

Aquell matí i seguint una convocatòria internacional de Via Campesina, una cinquantena de persones es van concentrar en un camp d’experimentació de Syngenta, a la localitat d’Alcoletge (Segrià), que no reunia cap mena de mesura de seguretat. Aquesta multinacional comercialitzava llavors el panís BT176, prohibit a Estats Units, des de 2001, per generar resistència als antibiòtics en les persones.

Després de fer-hi una sega simbòlica i recollir-ne unes mostres, els concentrats van anar a la subdelegació del govern a Lleida per a entregar-les conjuntament amb un manifest. En no trobar-hi cap representant de l’administració, van tancar-s’hi pacíficament fins l’arribada d’alguna autoritat competent. Just després d’entregar el manifest al secretari d’aquesta institució i identificant-se convenientment, les 13 persones que havien ocupat l’edifici van abandonar-lo.

L'11 de juny judici contra Josep Pàmies

Més d’un any després, en Josep Pàmies, històric sindicalista pagès de Balaguer (La Noguera) i activista per les llibertats i la dignitat al camp, rebia notificació d’una denúncia d’Álvaro Giménez i Sacanell, guàrdia civil de porta aquell dia. Aquesta mateixa el portarà a judici, el dia 11 DE JUNY, sota les acusacions d’atemptat a l’autoritat i lesions, per les que el fiscal demana una pena de 4 anys de presó i una indemnització de 50.000 euros.

La versió tergiversada del guàrdia civil manifesta que va rebre “empujones, agarrones y golpes en el labio superior y brazos de los representantes de la mentada Assamblea Pagesa”. Per això, i segons manifesta el denunciant, aquell dia se li va produir una lesió que l’impedirà utilitzar mai més una arma de foc i, en conseqüència, reincorporar-se a la carrera militar i al cos. La realitat, però, és més senzilla: aprofitant la seva badada, una part dels allí congregats van obrir la porta i, en acte de desobediència civil, van esmunyir-se cap dins deixant en ridícul la força militar que, en aquell tranquil i assoleiat dia, custodiava l’edifici.

Des de la Campanya en Solidaritat amb Josep Pàmies, denunciem la manca de fonament de les acusacions i el que creiem que és un intent de criminalitzar i reprimir la lluita contra la imposició transgènica. El fet que s’hagi denunciat, només, a un dels implicats i que aquest sigui un dels membres més visibles de la lluita de base, confirma la voluntat dels aparells estatals per a escarmentar tota dissidència organitzada. Una vegada més, es vol escapçar el moviment, tal i com es pretenia fa pocs mesos amb el judici a Albert Ferré, portaveu de la Plataforma Transgènics Fora!

A més, pensem que el guardia Giménez va presentar tan fantasiosa la denúncia, per a justificar la seva incompetència militar aquell dia en que, uns pocs pagesos i ecologistes, armats només amb molta picardia, van prendre la subdelegació del Govern a Lleida. No volem ni pensar en la imatge d'en Josep Pàmies engarjolat. Ni tampoc en la de Giménez Sacanell retirat, amb doble paga sense incompatibilitat de càrrec, per haver caigut en heroic acte de servei a la pàtria. No ho permetrem!

Per últim, reiterem els perills dels cultius transgènics sobre la salut, el medi i l’agricultura tradicional. I, com a exemple, denunciem l’últim cas de contaminació transgènica de la varietat autòctona del panís del queixal que es reproduïa al Centre de Conservació Esporus de Manresa, amb el qual volem, també, solidaritzar-nos.

Per això demanem: ABSOLUCIÓ PER A JOSEP PÀMIES

CATALUNYA LLIURE DE TRANSGÈNICS

En el web de l'Assemblea Pagesa de Catalunya us podeu adherir al manifest de suport a Josep Pàmies
www.assembleapagesa.cat

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on telegram
Share on whatsapp
Share on print