CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Campanya de suport a tres joves del Baix Penedès encausats per la seva participació a la vaga general del 29M de 2012

Dimarts, 2 juliol, 2013

El 29 de març de 2012, en Pere, en David i en Jaume, tres veïns del Vendrell, van anar a Barcelona a participar de la manifestació convocada en el marc de la Vaga General.

Aquella jornada de lluita, contra la reforma laboral, contra les retallades de drets bàsics que estem patint, i en defensa dels drets socials, va esdevenir una cacera de bruixes per part del que era aleshores el Conseller del Departament d’Interior, Felip Puig, amb el seu anhel de reprimir i silenciar aquelles veus que assenyalaven els culpables de la crisi, essent finalment 105 persones detingudes a Catalunya, i decretant-ne la presó provisional per a 5 d’aquestes.

Ja fa més d’un any de la detenció d’en Pere, en David i en Jaume, i fa més d’un any que a ells també els demanaven presó provisional, però finalment els van deixar en llibertat amb càrrecs.Molta gent del poble, i de la comarca, pensa que tot va quedar en aquells tres dies que van passar detinguts a Barcelona, i que a hores d’ara ja està solucionat, sense majors conseqüències per a ells.

El cert, però, és que un any i dos mesos després de la seva detenció, el procés no tant sols no ha acabat, si no que el Ministeri Fiscal, l’Ajuntament de Barcelona, i la Generalitat de Catalunya, actuant totes com acusació, demanen per cada un d’ells fins a 6 anys i mig de presó i més de 8.700 euros en concepte de multa.

Davant d’aquests lluny d’aturar-nos hem pres la decisió de no restar callats, per això mateix vam fer l’acte de presentació de la campanya i lectura del manifest, el passat 21 de juny a la Plaça Vella del Vendrell, i us animem a estar atents a les futures convocatòries per exigir l’absolució d’en Pere, en David i en Jaume.

Manifest

El dijous 29 de març de 2012 era un dia especial, era jornada de vaga general, un dia per reivindicar els nostres drets socials i laborals. Per aquest motiu en Pere, en Jaume i en David, tots tres veïns del Vendrell, van decidir anar a la manifestació de la tarda a Barcelona. Van participar de la manifestació, com els centenars de milers de persones que van omplir els carrers de Barcelona aquell dia dient no a la reforma laboral, dient no a les retallades, dient prou al seu sistema. Un sistema que exclou, ofega i juga amb les nostres vides.

Un cop acabada la manifestació, es van adreçar a un Guàrdia Urbà per demanar si encara hi havia servei de metro (com sabem en dia de vaga general hi ha serveis mínims). Ells volien tornar cap a casa però al cap de pocs segons, de cop i volta un grup de 6 policies de paisà els detingueren, els posaren dins un cotxe i els portaren a Comissaria. A la pregunta: per què? No van tenir resposta a banda d’intimidacions i mentides.

Així, sense cap justificació, sense cap motiu, es passaren tres dies detinguts. Els mossos d’esquadra en cap moment van comunicar la seva detenció ni a familiars ni a advocats fet que va mantenir als tres joves incomunicats durant 39 hores sense entendre què passava. En total van estar detinguts 70 de les 72 hores legalment permeses.

Segons va reconeixer el mateix Felip Puig, en una entrevista als matins de catalunya radio, aquell dia demanaria a la fiscalia actuar de la manera més contundent possible. La fiscalia doncs, obeint aquestes indicacions, demanava presó preventiva per totes les persones que havien sigut detingudes al llarg de la jornada de la Vaga General a la Ciutat de Barcelona. La raó de la sense raó s’imposava. En Pere, en Jaume i en David van sortir dels jutjats de la ciutat de la justicia imputats per desordres, danys i deslluïments amb la paraula dels agents com a única prova en contra. La resolució els comportà haver d’anar a signar dos dies a la setmana durant 8 mesos als jutjats.

No ens enganyem, la realitat és que l’única cosa que van cometre aquests tres vendrellencs, va ser anar a la manifestació i participar d’una jornada de lluita pels drets socials, van anar a fer sentir la seva veu, una veu que qüestiona les classes dirigents i els corruptes d’aquest país.

Ara un any després, encara sense data de judici, el Ministeri Fiscal, la Generalitat i l’Ajuntament de Barcelona, aquests dos governats per convergència i unió, defensant els interessos de la burgesia, i les retallades que ens estan mermant la paciència, els demanen fins a 6 anys i mig de presó, i mes 8700€ de multa.

Aquesta situació és real i doblement injusta. En primer lloc perquè està construïda sobre una mentida: ells no van fer res de tot el que se’ls acusa, son innocents i en segon lloc perquè el que es pretén és donar un càstig exemplar a aquelles persones que hagin participat o participen més o menys activament en la lluita pels drets socials. Es pretén criminalitzar la lluita i defensa dels nostres drets, atemorir a les persones que surten a assenyalar els culpables, i a aquelles persones que no ens cansarem de dir que no els hi tenim por, ells potser tenen el poder, però no tindran mai la raó, i menys la força que nosaltres tenim.

Per tot plegat us demanem reflexió i solidaritat, junts i juntes ho podem tot!

Per més informació, o comentaris, us podeu posar en contacte amb nosaltres, a través del correu electrònic o del Twitter:

3delvendrellabsolucio@gmail.com

@3dVabsolucio

http://3delvendrellabsolucio.blogspot.com.es/

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció