CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Campanya de suport econòmic i concentració el 21 de desembre per la readmissió dels acomiadats a TGT Viladecans

Dilluns, 19 desembre, 2016

TGT acomiada i sanciona per defensar els drets dels treballadors

Concentració dimecres 21 de desembre de 12 a 14h al c/Ferrocarril 2, Polígon Industrial Viladecans

Des que a finals de l'any 2015, treballadors de l'empresa de distribució de productes làctics de Viladecans TEODORO GARCÍA TORRALBA (TGT), van decidir fer el pas d'introduir en l'empresa un nou sindicat, en aquest cas la CONFEDERACIÓ GENERAL DEL TREBALL (CGT), amb l'objectiu d'organitzar-se en un sindicat combatiu i intentar millorar les seves condicions laborals, una cosa que amb els representants sindicals existents a l'empresa (UGT) en aquell moment era impossible, ja que aquests tan sols complien fidelment les ordres del seu amo, l'empresari.

Des d'aquest moment, per a la Direcció de TGT, i per als representants d'UGT, els treballadors afiliats a la CGT s'han convertit en una cosa a eliminar, ja que per a ells la lluita sindical no existeix a TGT, i qualsevol que intenti exercir els seus drets i millorar les seves condicions laborals es converteix immediatament en el seu “enemic”.

Davant aquest panorama els companys van decidir no donar cap pas enrere i sota l'empara de la legislació laboral vigent en aquest país continuar la lluita.

Es van promoure noves eleccions sindicals en les quals els candidats al Comitè d'empresa per la CGT van ser els més recolzats en el col·legi obrer, no així en el col·legi tècnic, territori controlat per l'empresa i pels seus llepaculs d'UGT.

Una vegada celebrades les eleccions sindicals, amb un resultat que en res li va agradar a l'empresa, van començar els atacs i persecució cap a tot allò que fes olor de CGT a l'empresa, al principi de forma “moderada” amb obertura de petits expedients disciplinaris sempre basats en la testifical d'algun dels estómacs agraïts de l'empresa (Caps d'Equip, Administratius, i en algun cas, delegats d'UGT).

Però el súmmum dels despropòsits va arribar a mitjans del mes d'octubre, i l'empresa en un atac en tota regla a la llibertat sindical i a tots els drets de la classe obrera, va procedir a l'acomiadament de 6 treballadors afiliats a la CGT, així i tot, no en tenia prou, i veient que NO aconseguia implantar la seva política de la por i que la CGT no es rendia i continuava viva, va procedir a sancionar als seus dos representants en el Comitè d'empresa amb suspensió d'ocupació i sou de 45 dies.

Per més inri, també va obrir expedient disciplinari a altres dos companys afiliats a la CGT, però en aquest cas va voler ser benèvola i tan sols els sancionava amb Falta Greu i amonestació per escrit.

Per tot això, us sol·licitem SOLIDARITAT i suport per mantenir la lluita, qualsevol aportació per petita que sigui serà benvinguda i ben utilitzada, servirà per respirar dignitat, per mantenir la flama de la rebel·lia viva, per vèncer a aquests dinosaures empresarials que es creuen que encara vivim al segle XIX, i que es pensen que som els seus esclaus i que no tenim drets.

NÚMERO DE COMPTE SOLIDARI: ES89 2100 4681 810100307955

VISCA LA LLUITA DE LA CLASSE OBRERA!! CAP AGRESSIÓ SENSE RESPOSTA!!

Que la por no destrueixi la solidaritat.

Federació Local CGT Viladecans
https://twitter.com/cgtviladecans
https://www.facebook.com/cgt.viladecans.1/

cartel_concentracion_21-12-2016.jpg