CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Campanya d’estiu de la CGT al Baix Penedès contra la precarietat i l’explotació laboral al sector turístic i l’hosteleria

Dilluns, 4 juliol, 2016
Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en email
Compartició en telegram
Compartició en whatsapp
Compartició en print

CAMPANYA D’ESTIU CONTRA LA PRECARIETAT AL BAIX PENEDÈS

NO ET MENGIS LA PRECARIETAT!

Un any més ha començat a la nostra població la temporada d’estiu, època en la qual es produeix més activitat econòmica per l’arribada del turisme, únic o principal motor econòmic.

I un any més començaran els debats de per quin tipus de model turístic s’aposta, les terrasses al passeig o a la platja, horaris comercials o la gran campanya mediàtica contra el “Top Manta”…

Que aquests temes siguin els que centren el debat a la comarca ve donat per les administracions o ajuntaments a través de les parts més interessades. Des de CGT creiem que en realitat s’hauria de posar l’accent en la problemàtica que patim la immensa majoria dels veïns i veïnes treballadors i treballadores, a l’atur o no, del nostre poble.

Des d’aquí denunciem el tipus de feina o treball que es crea en el nostre poble i al que s’han d’enfrontar els seus treballadors i treballadores en la seva immensa majoria en el sector d’Hostaleria i Comerç.

Precarietat, Explotació Laboral, Frau Contractual, Abús i Economia Submergida, són les condicions de treball que, per desgràcia, molts ja suposen que són normals si vols treballar al Baix Penedès. Una comarca on l’atur està en el 24’08%, el més alt de tota Catalunya, afectant a molts/es joves i no tant joves que arriben a la desesperació.

No podem seguir permetent que els empresaris d’aquest sector s’aprofitin d’aquesta desesperació i situació, tenint a treballadors/es contractats de 15 a 20 hores a la setmana però que, en realitat estiguin treballant de 40 a 60 hores per sous no superiors a 800 o 900 euros al mes, essent aquest exemple el millor dels casos ja que existeix un contracte, doncs no seria pas una excepció trobar-nos a treballadores sense cap tipus de contractació. Tampoc podem permetre que es paguin 2€ la hora per netejar la habitació d’un hotel sense tenir en compte els Convenis Col·lectius del sector.

I ja sigui amb contracte o sense, el treballador/a té pràcticament “esborrat” de la seva ment o prohibit posar-se malalt o insinuar algun tipus de dret que contingui el seu conveni, això en la majoria dels casos suposa que li assenyalin la porta de l’acomiadament o no renovació…

Volem denunciar aquesta situació laboral precària en la nostra població i comarca ja que , en realitat, és aquesta la que afecta directament a les nostres condicions materials de vida, la dels treballadors i treballadores, que som la immensa majoria de la comarca del Baix Penedès. Mentrestant sembla que el problema estigui en la competència deslleial que segons l’ajuntament, la majoria de partits i els empresaris, crea un migrant que ven samarretes i bosses al passeig marítim.

Creiem i sabem que la major competència deslleial és la de l’empresari que no fa contractes, que no paga Seguretat Social o que ho fa en forma de contracte en Frau de Llei, front al que sí acompleix o hauria d’acomplir amb els salaris, horaris i drets que marca el conveni del treballador/a. I destacar que el que no acompleix amb la Seguretat Social d’una manera o altra està posant en risc les pensions i prestacions de la resta de treballadors i treballadores.

Cal qüestionar-se i pensar quin tipus de treball o feina volem al nostre poble, per a les nostres joves i les futures generacions. No podem acceptar aquesta lògica ni pensar que és normal. No poden fer que el seu negoci sigui rentable i que aquesta rendibilitat es fonamenti en l’explotació i en l’acceptació d’aquestes condicions de treball. I sobretot cal organitzar-se per a front a tota aquesta precarietat.

Si creus que les teves condicions de treball no son dignes, o vols consultar-nos, ja saps on trobar-nos. Us assessorarem sobre la vostra situació laboral. També podeu utilitzar diferents eines davant l’assetjament i el maltractament que de vegades es dona per part d’encarregats/es, patrons/es. Podeu gravar amb el mòbil las converses i després veurem si són constitutives d’algun tipus d’infracció o delicte.També podreu presentar les denuncies corresponents davant la Inspecció de Treball o a la Bústia anònim de la Inspecció de Treball, que està a disposició de tots i totes les treballadores, aquí podreu explicar què passa al vostre lloc de treball sense haver de donar cap dada vostra, a la següent adreça:
http://www.empleo.gob.es/buzonfraude/

No et deixis explotar, defensa’t!
ORGANITZA’T I LLUITA!

El Vendrell, estiu de 2016

Federació Comarcal Baix Penedès de la CGT
https://cgtbaixpenedes.wordpress.com/
https://www.facebook.com/cgtbp/
https://twitter.com/cgtbaixp

<\/span>
Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en email
Compartició en telegram
Compartició en whatsapp
Compartició en print