CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Campanya d’objecció fiscal 2016 de la CGT

Dijous, 14 abril, 2016

Objecció Fiscal 2016

No amb els nostres diners

Implacables en la seva pressió fiscal, L'Estat no cessa de demanar-nos: IRPF, IVA, impostos indirectes, taxes... I en aquest temps de tremendes retallades en despesa social, de pèrdua de drets i de la majoria de les nostres conquestes, de desmantellament del públic, quan el minso estat del benestar del que encara gaudíem trontolla, observem amb vergonya com, any rere any, es renoven enormes inversions en la més estèril de les despeses: la Despesa Militar.

L'Administració es queda, exercici darrere d'exercici, amb centenars d'euros de cada contribuent. Per a què? Per comprar armament (contra qui s'usarà?), per a absurdes intervencions militars en l'exterior (les noves maneres del colonialisme “humanitari”), per sostenir el complex de la inútil recerca militar...

Fer Objecció Fiscal

Enfront d'aquest despropòsit, la ciutadania té un arma: l'Objecció Fiscal.

L'Objecció Fiscal que no és una altra cosa que nostra negativa a col·laborar amb l'Estat en les despeses de preparació de guerres i en el manteniment de l'estructura militar, desobeint activament al moment de realitzar la declaració de la renda (IRPF). Consisteix, tècnicament, a aprofitar la declaració de l'IRPF per desviar una part de la totalitat dels nostres impostos a un projecte que treballi en la defensa d'un progrés social solidari.

Com es fa?

La declaració de l'IRPF suposa una magnífica oportunitat de recuperar aquests diners i destinar-ho a una finalitat justa. Qualsevol persona, tingui o no ingressos, tingui o no nòmina, estigui o no donada d'alta, pot fer la declaració d'Hisenda i reclamar aquests diners a l'Estat per desviar-ho a un projecte alternatiu per la Pau. Pot sortir a pagar, a retornar o de quota zero... En tots els casos és possible objectar. Si la declaració és rebuda ja feta o es confecciona amb un programa informàtic, sempre és possible copiar manualment les dades a un imprès en paper –afegint l'objecció– i presentar-la en Hisenda o al banc.

Dues maneres concretes de fer-la:

Quota fixa: tenint en compte que l'Estat ha destinat aquest últim any la quantitat de 890,87€/persona, per a despeses militars, s'estableix una quota orientativa per objectar de 84€. Tenint en compte que és orientativa i que la persona que objecta decidirà si la quantitat és major o menor.

Quota oberta: donat que l'administració disposa de punts mitjans per recaptar els nostres diners, resulta complicat determinar la quantitat exacta que ens cobren al llarg de tot un any. No obstant això, l'Objecció Fiscal és, abans de res, una acció pública i col·lectiva de denúncia al militarisme i una interpel·lació a la societat. És molt més important el fet d'objectar que la quantitat objectada i, per això, qualsevol quantitat (per petita que pugui ser) és vàlida.

En tots dos casos la mecànica és molt fàcil:

Fer la declaració de la renda fins a arribar a l'apartat de “Retencions i altres pagaments a compte”. Ratllar un dels subapartats no utilitzat i escriure damunt: “Per Objecció Fiscal a la Despesa Militar”. En la casella, afegir, la quantitat a objectar (la quota fixa o qualsevol quota oberta decidida).

Acabar normalment la resta de la declaració, sense oblidar que el “Resultat de la declaració” ha de veure's disminuït -si és “a pagar”- en una quantitat igual a la quantitat objectada o que la quantitat a retornar -si és “a retornar”- ha de veure's augmentada també en aquesta quantitat.

Recorda:

La declaració pot sortir a pagar, a retornar o de quota zero. Sempre és possible declarar-se persona objectora i reclamar els diners dels impostos destinat a la despesa militar i desviar-ho a un projecte alternatiu per la PAU.

És possible utilitzar el programa P.A.D.R.I., la pàgina web d'Hisenda, els serveis d'una gestoria o la cita prèvia per fer els càlculs generals de la declaració, però sense lliurar-la. Després es traslladen els números manualment a un imprès, es calcula l'objecció i, ara sí, es lliura a Hisenda o es presenta al banc.

Per a les dues opcions:

Acabada la declaració, s'ingressa la quantitat de l'objecció fiscal a la despesa militar en el projecte alternatiu triat. És necessari sol·licitar que en el concepte del rebut requerit al banc en realitzar l'ingrés alternatiu aparegui “Objecció Fiscal a la Despesa Militar”.

No oblidar adjuntar a la declaració el justificant de l'ingrés.

L'Objecció Fiscal a la Despesa Militar és una eina humil però eficaç, permet evitar que parteix de la nostra riquesa es destini a finalitats criminals i, alhora, denunciar el finançament del militarisme i poder dedicar una mica dels nostres diners a finalitats socialment útils i transformadors.

Les nostres destinacions Alternatives

- Radio Pimienta

L'essencial és invisible als ulls...i ens sobren els sentits. Portem una dècada afinant les oïdes i les veus perquè les mans segueixin construint la utopia, aquesta que no només ens ajuda a caminar, sinó la que toquem amb la punta dels dits.

10 anys de no sentir-nos soles. De fer comunitat amb la ràdio com a excusa. De lluitar contra els gegants dels seus mitjans de manipulació, contra la repressió de les d'a baix.

10 anys de veus diferents, de veus callades, de veus baixetes, de veus ronces i arrencades, de la teva veu i la meva, dels nostres crits censurats i els nostres silencis ensordecedores.

10 anys demostrant que és possible i necessari, que sabem i tenim molt a dir, que no deleguem les nostres vides sinó que volem gestionar-les.

10 anys empoderant-nos des de baix i entre totes. Sense líders, ni caps ni autoritats. Desprofesionalitzant la comunicació i fent dels micros paraules en primera persona.

10 anys de ràdio Social i Comunitària picant i encarnada que encara segueix revolucionant les Ones. Gràcies per fer-la possible, Per mil anys més!!

CIF Asociación Sociocultural "Mojo Picón de Canarias": G38941456
Compte d'ingrés: ÉS1130760100752281431623

- EnConTrasTe

Situat a Màlaga, el Punt d'Informació i Denúncia Social EnConTrasTe.

(A Palma Palmilla Amb les veïnes Darrera de la justícia social T'acompanyem) neix el 2006 sota la reflexió de buscar un espai que servís per teixir relacions al nostre barri Palma-Palmilla, el qual des de la seva construcció va ser condemnat a l'exclusió social per l'Ajuntament de Màlaga i l'estructura social capitalista patriarcal.

En tot aquest temps la nostra lògica ha estat sempre la de trencar juntament amb unes altres els marcs repressius de la criminalització de la pobresa, especialment exercida pels Serveis Socials. A través de la pressió social, hem aconseguit algunes millores per a les condicions de vida de les gents del barri com són l'eixamplament d'un pont o l'obertura d'un centre social.

En l'actualitat recolzem al menjador social autogestionat "Er Banco Gueno" que dóna de menjar a més de 400 persones per dia, participem en la Huerta Dignidad de gestió comunitària, i hem llançat una campanya que es diu Vivir Dignamente en Màlaga denunciant entre altres coses la pobresa energètica de la ciutat.

CIF ZAMBRA: G-92037985
Compte d'ingrés: ÉS98 1550 0001 2100 0240 8722

http://cgt.org.es/objeccion-fiscal-2016

>>> Díptic campanya en document adjunt.

Obj 2106

Attached documents