CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Campanya d’objecció fiscal de la CGT 2013

Dilluns, 29 abril, 2013

La Confederació General del Treball porta a terme la seva Campanya d'Objecció Fiscal de 2013. El sindicat manifesta que la forma més perversa d'extensió del capitalisme a nivell mundial és mitjançant el militarisme i la guerra, sent l'Objecció Fiscal a la Despesa Militar la posada en pràctica de la negativa a col·laborar amb aquesta injustícia.

Avui dia molts països sofreixen pobresa i explotació per guerres, moltes de les quals són creades per a abusar dels seus recursos i adquirir-los a baix preu o perquè gastin les seves rendes a adquirir armament als països desenvolupats. De vegades aquestes guerres es disfressen d'humanitàries (Líbia i Mali últimament), quan en realitat es fan pels recursos energètics o per la posició geoestratégica d'aquests països, o simplement per a vendre material armamentístic dels països occidentals.

La CGT opina que per a acabar amb les guerres, s'ha de lluitar contra tots els elements sobre els quals se sustenten: els exèrcits, la indústria militar i la investigació militar. Tots ells es financen amb els impostos de la població.

L'Objecció Fiscal a la Despesa Militar és una forma de Desobediència Civil que consisteix a desviar una part dels diners dels impostos a projectes socials que es considerin més justs. No és una forma d'estalviar en impostos, sinó de negar recursos al militarisme alhora que es donen suport projectes pacífics. Amb això, es contribueix a avançar cap a una societat equitativa i en la qual els conflictes es resolguin sense recórrer a cap tipus de violència.

La CGT proposa la destinació dels ingressos de 2013 a dos projectes socials:

“La Colmena: una utopía en construcción”. Un Centre social autogestionari, un espai on es realitzen activitats en les quals subjeu el caràcter col·lectiu, públic i de transformació social a la ciutat de Béjar (Salamanca), i les Juntas del Buen Gobierno de les Comunitats Zapatistes de Chiapas (Mèxic). Una forma transgressora i senzilla de fer política en mans de tota la societat.

>>> Més informació a les seus de la CGT i al web http://www.nodo50.org/tortuga/Campana-contra-el-Gasto-Militar

>>> Tota la informació sobre com fer objecció fiscal i els comptes bancaris on fer els ingressos la podeu trobar a http://www.cgt.org.es/campana-de-objecion-fiscal-2013

SECRETARIAT PERMANENT DEL COMITÈ CONFEDERAL DE LA CGT

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció