CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Campanya d’UCFR: Aturem VOX, aturem l’extrema dreta

Diumenge, 9 desembre, 2018

ucfr_aturem_vox_cartel_cat-2018b.jpg

Aturem VOX, aturem l’extrema dreta

Es va redactar aquesta declaració fa unes setmanes i encara no s’havia llançat. Davant les greus notícies d’Andalusia, la publiquem de manera urgent aquesta nit, sense ni tan sols actualitzar-la. Ja farem les anàlisis més detallades de la situació, però la urgència és evident.

Fem una crida a associacions, moviments, organitzacions, sindicats, partits, persones a títol individual… a sumar esforços ara per evitar que l’extrema dreta es normalitzi a l’Estat espanyol.

Preveiem organitzar una trobada de moviments unitaris contra l’extrema dreta, d’àmbit internacional i estatal, el 26 de gener de 2019, a Barcelona. Farem els contactes i ampliarem detalls properament.

L’extrema dreta és un creixent perill a tot Europa, de fet, a tot el món. Té cada vegada més presència a les institucions; fins i tot hi ha partits feixistes dins dels governs d’Itàlia i Àustria.

L’Estat espanyol no és immune al problema. D’una banda, creix la violència feixista. De l’altra, el partit d’extrema dreta, VOX, va aconseguir reunir 13.000 persones pel seu acte a Vistalegre. Sembla que té possibilitats d’aconseguir representació institucional. En tot cas, s’ha vist que l’activitat de grups d’aquest tipus exacerba el racisme en general: contra la gent refugiada, la islamofòbia, etc. Aquest és un senyal d’alarma; hem de reaccionar.

La bona notícia és que es poden aturar.

A Catalunya, Unitat Contra el Feixisme i el Racisme (UCFR) va aconseguir frenar el creixement del partit feixista amb corbata, Plataforma per Catalunya, i va impulsar la magnífica lluita veïnal que va tancar el centre neonazi Tramuntana a Barcelona. L’equivalent al País Valencià, Crida Contra el Racisme, és més recent, però ja està demostrant la seva efectivitat i va creixent per terres valencianes.

Aquests moviments uneixen forces molt diverses, com demostra la llista d’entitats adherides a UCFR (https://ucfr.cat/adhesions). La unitat suposa centrar-nos en el que compartim i deixar al marge els temes que ens divideixen; això no implica oblidar-los, ni que desapareguin, simplement que es poden i s’han de treballar en altres espais.

Tant els factors socioeconòmics com el debat nacional juguen el seu paper en el creixement de l’extrema dreta, però no podem esperar fins que aquests temes es solucionin; a més, difícilment ens posarem d’acord en com resoldre’ls. En canvi, sí que podem coincidir en la necessitat de lluitar conjuntament contra el feixisme i el racisme, sense més precondicions ni requisits.

A la primavera que ve, tenim dos reptes.

- Els moviments unitaris contra l’extrema dreta de molts països han acordat una convocatòria al voltant del dia internacional contra el racisme, una jornada de mobilització el proper 16 de març. Fa anys que UCFR organitza protestes al voltant d’aquesta jornada; l’any passat Crida Contra el Racisme també va participar. Hem de fer el possible perquè hi hagi accions al màxim nombre de territoris el dissabte 16 de març de 2019.

- Hi ha un greu perill que VOX aconsegueixi representació a les eleccions al Parlament Europeu el proper maig. Atès que l’Estat espanyol és una circumscripció única, haurem de fer una campanya contra VOX i les seves idees a tot arreu —amb centenars de milers d’octavetes, actes públics, protestes al carrer…— si volem aturar-los.

Per tot això, fem aquesta crida a activistes, moviments, associacions, partits… de l’Estat espanyol perquè formeu moviments unitaris als vostres territoris contra l’extrema dreta i tot el que representa.

Ja tenim un programa de treball. Per avançar en això, proposem el següent:

- Les organitzacions que estiguin d’acord amb aquesta crida poden signar aquí https://goo.gl/forms/r265fWCq9vExVNgv2 .

- El treball de formar moviments unitaris depèn de cada territori, en funció de les seves especificitats, però UCFR Catalunya i La Crida podem ajudar si cal, explicant les nostres experiències.

- Si hi ha interès, podríem organitzar una trobada estatal al gener de 2019, per coordinar-nos entre els projectes de moviments unitaris de diferents territoris.

Signatures de moviments unitaris:

Unitat Contra el Feixisme i el Racisme (Catalunya)
https://ucfr.cat
https://twitter.com/UnitatvsRacisme
https://www.facebook.com/unitatcfr/

>>> ADHESIONS: https://goo.gl/forms/r265fWCq9vExVNgv2

>>> Cartell format pdf: https://unitatcontraelfeixisme.files.wordpress.com/2018/12/ucfr_aturem_vox_cartel_cat-2018.pdf

ucfr_aturem_vox_cartel_cat-2018b.jpg

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció