CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Campanya Naqba Palestina 2013. No més complicitat amb Israel

Dissabte, 4 maig, 2013

Banner campanya

Els moviments de solidaritat amb Palestina de Catalunya commemorem, un any més, la Naqba Palestina. El 15 de maig de 1948, data de la Naqba (el desastre), Israel va expulsar per la força a centenars de milers de palestins i palestines de les seves cases, terres i pobles.

Enguany ens mobilitzem amb la campanya “No més complicitat amb Israel” en defensa de la justícia i la dignitat. L’objectiu és posar en marxa una campanya d’informació i denúncia al voltant d’aquestes temàtiques:

* Els negocis d’armes i seguretat, i els vincles de col·laboració, que sobre aquest tema tenen Catalunya i Israel.

* La denúncia de la violació dels Drets humans a partir d’aquesta col·laboració. Es tenen proves que aquesta connexió vincula la repressió de l'exèrcit israelià als Territoris Ocupats a Palestina amb violència dels Mossos d’Esquadra als carrers de Catalunya. Aquests realitzen part del seu entrenament a Israel, que com se sap, té en la seguretat un dels seus millors actius comercials, sent la població palestina l’objectiu de les seves proves.

* Establir mecanismes de participació i cercar suports, d’una banda per a fer visible el treball de solidaritat amb Palestina de les organitzacions, col·lectius i moviments socials que denuncien la repressió que pateix el poble de palestina i els negocis ocults de venda d’armes dels dos països.

Saludem al Poble palestí en resistència i el fem arribar la nostra solidaritat: no està sol i no l’oblidem! Estigueu atentes a partir d’avui a la campanya per denunciar les relacions militars, armamentístiques i de seguretat entre el nostre govern i l’Estat d’Israel.

10 de MAIG: Premi Esperança a la Solidaritat al Poble Palestí

La Coordinadora d’Entitats Amb Palestina al Cor conjuntament amb la Comunitat Palestina de Catalunya celebren cada any dins el marc de la commemoració de la Naqba Palestina El Premi Esperança a la Solidaritat. Aquest premi pretén destacar la tasca de persones i entitats que treballen en defensa dels drets humans del poble palestí.

Enguany comptarem amb la presència de Majeda al Masri, parlamentària palestina i convidada d’honor al premi. L’Acte serà conduït per la periodista Rita Marzoa.
Lloc: Palau Robert (Passeig de Gràcia 107, Barcelona)
Hora: 19:00 hores
Cal confirmar assistència

12 de MAIG: Acció reivindicativa “No més complicitat amb Israel”

Acció reivindicativa sobre la complicitat i els negocis militars i de seguretat amb Israel. L’acció tindrà lloc a la Plaça Virreina (Barri de Gràcia) d’entre 10:00 a 14:00 hores. L’acció serà gravada i difosa per les xarxes

Lloc: Plaça Virreina

15 de MAIG: Acte commemoració de la Naqba i presentació de la campanya “NO més complicitat amb Israel” + concert del grup de rap palestí vingut de Gaza Palestinian Unit i el grup de rap “Lágrimas de Sangre”.

Lloc: Espai Jove la Fontana (Gran de Gràcia 190- 192, cantonada amb C.Santa Rosa, Barcelona).
19:30 Commemoració de la Naqba + Lectura del Manifest + Breu presentació campanya.
20:00 : Concert de rap palestí amb el grup vingut de Gaza “Palestinian Unit” i el grup “Lágrimas de Sangre”

1 de JUNY: Jornades de Solidaritat amb Palestina + Concert de Cloenda

Jornades de Solidaritat:
Lloc: Ateneu Roig, Carrer Ciudad Real, 25, Barcelona. Vila de Gràcia
Taula rodona: de 16:00 a 18:00
Assemblea oberta: 18:00 a 20:00

Concert de cloenda:
Concert solidaritat amb Palestina
Grups: At Versaris (Catalunya), Chaqlalá (Algèria), Al Yacine (Tunís), La Troba Kung Fú (Catalunya), i altres…
Lloc: Sala Tradicionàrius (carrer d’Anna Frank, Gràcia, Barcelona)
Hora: 21:00 a 24:00

Us convidem a seguir-nos a:

Web de campanya: http://www.naqba.org

Twitter: @palestinalcor

Facbook: http://www.facebook.com/pages/Amb-Palestina-Al-Cor/104888022941850

I a participar a les activitats que hem organitzat, més informació a: http://naqba2013.wordpress.com/activitats/

Moviment de solidaritat amb Palestina de Catalunya

Coordinadora de Moviments Socials per Palestina:

Amb Palestina al Cor: Associació Catalana per la Pau (ACP), ACSUR-Las Segovias, Associació d’Estudiants Progressistes (AEP), CIEMEN, Consell de la Joventut de Barcelona (CJB), Comunitat Palestina, de Catalunya, Diomira, Fundació Nous Horitzons, Moviment per la Pau-Secció Jove, NOVA-Centre per a la Innovació Social, Plataforma Aturem la Guerra, Recursos d’Animació Intercultural (RAI), Servei Civil Internacional de Catalunya (SCI-Cat), SODEPAU, Xarxa d’Enllaç amb Palestina, Nexes Interculturals de joves per Europa.

Juntament amb: BDS Catalunya, Dones en Rebel·lia, Rumbo a Gaza, Plataforma Aturem la Guerra.

Manifest

Prou repressió contra els moviments socials
Prou col·laboració policial i militar amb Israel

Nosaltres, els moviments socials ens organitzem per fer front a un sistema que ens deixa en l’atur, que desnona una família cada 15 minuts, que persegueix a les persones emigrants, que ens precaritza, que ens explota. Volem una vida digna i justa per a totes les persones. I, en front nostre, l’estat s’organitza per reprimir-nos, per respondre amb intimidació i violència al nostre desig de canvi.

Denunciem la creixent repressió i la violència que es practica contra els moviments socials a Catalunya. Denunciem que aquesta estratègia vulnera l’estat de dret i vol mantenir les actuals injustícies.

Denunciem que la repressió que vivim a Catalunya està profundament interconnectada amb la repressió global que pateixen els moviments socials i, concretament, amb la infraestructura de seguretat i militar israeliana. El mateix exèrcit i empreses de seguretat i militars privades que mantenen sota ocupació a Palestina, han utilitzat la població Palestina com un enorme camp d’entrenament i investigació que els ha permès crear empreses, industries, productes i serveis que compren els nostres governs i s’utilitzen per controlar i reprimir els moviments socials. Aquests productes es venen amb la “garantia” d’haver estat provats en situacions reals, en els Territoris Palestins Ocupats.

Denunciem que el Govern de la Generalitat de Catalunya i el de l’Estat Espanyol fomenten les relacions econòmiques i empresarials amb un Estat que vulnera sistemàticament la legislació internacional sobre Drets Humans. Quan aquesta col·laboració s’estén al camp del comerç en matèria de seguretat i militar resulta legal i èticament del tot inacceptable.

Per això

Exigim al Govern de Catalunya que interrompi immediatament la compra de materials anti-avalots i de seguretat a empreses israelianes i suspengui tots els acords signats amb RABINTEX Industries i empreses intermediàries per la compra de material de seguretat i anti-avalot.

Exigim al Govern de Catalunya que informi sobre els centenars de milers d’euros (dels nostres impostos) que han pagat a l’empresa de seguretat israeliana “Hancal System Engineering” per assessorament en matèria de seguretat i control a les presons.

Exigim al Govern de Catalunya que retiri immediatament el seu suport institucional a l’empresa “Guardian Homeland Security”, que forma a cossos militars i policials en matèria de seguretat en camps d’entrenament a la Palestina ocupada i utilitza el logo dels Mossos d’Esquadra per publicitar els seus serveis.

Exigim al Govern de Catalunya i al de l’Estat Espanyol que no autoritzin a empreses a importar i exportar material militar a Israel (torpedes, cartutxos i armament divers), com per exemple Tyco electrònics o Indra, amb seu a Barcelona.

Exigim al Govern de Catalunya que les empreses privades israelianes del megagrup de seguretat ICTS no realitzin tasques d’identificació i interrogatori de viatgers a l’Aeroport del Prat.

Exigim a les nostres Universitats, la UAB, la UPC i la UPF, i institucions com ACC10 que suspenguin la seva col·laboració en projectes de recerca amb Israel en matèria de Seguretat i Defensa.

En l’aniversari del 15 de maig de 1948, data de la Nakba (el desastre), quan Israel va expulsar per la força a centenars de milers de palestins i palestines de les seves cases, terres i pobles, ens mobilitzem en defensa de la justícia i la dignitat, saludem al Poble palestí en resistència i el fem arribar la nostra solidaritat: no està sol i no l’oblidem.

Signa el manifest en català: http://www.ipetitions.com/petition/nocollaboracioisrael/

Acció Naqba 2013 a Barcelona:
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=GZn0fj1Sihc