CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Campanya per a la despenalització del top manta

Divendres, 5 desembre, 2008

A tota la CGT: Des del Ferrocarril Clandestino i l'Associació sense papers de Madrid, i en coordinació amb un grup de juristes, s'està portant a terme una campanya per la despenalització del top manta.


A part del seguiment i les peticions d'indults que s'estan realitzant amb el suport de centenars de persones, s'adjunten dos documents relatius a aquesta campanya per la despenalització del top manta.

1.- Document jurídic ampli per a advocats i interessats a conèixer els arguments en l'àmbit penal per a demanar l'absolució dels manteros en un procediment penal.

2.- Document per a recaptar suports a través de signatures tant de persones individuals com d'organitzacions. S'adjunta a continuació, també es pot signar on line al web: transfronterizo.at.rezo.net/spip.php?article90

Qui estigui interessat en contactar amb els companys i companyes que promouen aquesta campanya, per a fer xerrades o tallers sobre el tema, us podeu dirigir al contacte que apareix en el web:
transfronterizo.at.rezo.net/spip.php?page=respuestas&id_form=4&id_article=90

Ferrocarril Clandestino: transfronterizo.at.rezo.net/

C.G.T ha de fer seva la campanya per la despenalització del top-manta, per un doble motiu:

1.- per que significa un front de lluita contra el cànon digital i els interessos abusius i repressius de la SGAE i per una cultura lliure;

2.- per que suposa la defensa del dret a la supervivència d'un sector de la població migrant -els manteros- que està sent dura i injustament perseguit, empresonat i/o expulsat. Els seus drets són els nostres drets.

No només es tracta de demanar l'indult (com última via possible en determinades situacions) per a persones condemnades a penes de presó (o complint efectivament aquesta pena) i expulsió del territori nacional pel sol fet d'exposar i vendre en el carrer còpies de DVD i CD, sinó també de demanar una modificació del codi penal perquè, atenent al principi jurídic de mínima intervenció penal, no es faci recaure la màxima i desproporcionada sanció en relació al delicte de propietat intel·lectual (de sis mesos a dos anys de presó i multa) sobre una de les parts més vulnerables de la societat, en aquest cas i en general, persones sense papers.

Adjuntem full per a signatures de col·lectius i document "ESCENARIOS JURÍDICOS PARA LA DEFENSA DE LAS PERSONAS EXCLUÍDAS QUE VENDEN CD, DVD Y OTROS OBJETOS SOBRE SUS MANTAS PARA SOBREVIVIR Y OTRAS PERSONAS EN SITUACION DE EXCLUSIÓN SOCIAL"

Secretaria d'Acció Social Comitè Confederal CGT

Attached documents