CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Campanya per a la despenalització del top manta

Divendres, 5 desembre, 2008
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on telegram
Share on whatsapp
Share on print

A tota la CGT: Des del Ferrocarril Clandestino i l'Associació sense papers de Madrid, i en coordinació amb un grup de juristes, s'està portant a terme una campanya per la despenalització del top manta.


A part del seguiment i les peticions d'indults que s'estan realitzant amb el suport de centenars de persones, s'adjunten dos documents relatius a aquesta campanya per la despenalització del top manta.

1.- Document jurídic ampli per a advocats i interessats a conèixer els arguments en l'àmbit penal per a demanar l'absolució dels manteros en un procediment penal.

2.- Document per a recaptar suports a través de signatures tant de persones individuals com d'organitzacions. S'adjunta a continuació, també es pot signar on line al web: transfronterizo.at.rezo.net/spip.php?article90

Qui estigui interessat en contactar amb els companys i companyes que promouen aquesta campanya, per a fer xerrades o tallers sobre el tema, us podeu dirigir al contacte que apareix en el web:
transfronterizo.at.rezo.net/spip.php?page=respuestas&id_form=4&id_article=90

Ferrocarril Clandestino: transfronterizo.at.rezo.net/

C.G.T ha de fer seva la campanya per la despenalització del top-manta, per un doble motiu:

1.- per que significa un front de lluita contra el cànon digital i els interessos abusius i repressius de la SGAE i per una cultura lliure;

2.- per que suposa la defensa del dret a la supervivència d'un sector de la població migrant -els manteros- que està sent dura i injustament perseguit, empresonat i/o expulsat. Els seus drets són els nostres drets.

No només es tracta de demanar l'indult (com última via possible en determinades situacions) per a persones condemnades a penes de presó (o complint efectivament aquesta pena) i expulsió del territori nacional pel sol fet d'exposar i vendre en el carrer còpies de DVD i CD, sinó també de demanar una modificació del codi penal perquè, atenent al principi jurídic de mínima intervenció penal, no es faci recaure la màxima i desproporcionada sanció en relació al delicte de propietat intel·lectual (de sis mesos a dos anys de presó i multa) sobre una de les parts més vulnerables de la societat, en aquest cas i en general, persones sense papers.

Adjuntem full per a signatures de col·lectius i document "ESCENARIOS JURÍDICOS PARA LA DEFENSA DE LAS PERSONAS EXCLUÍDAS QUE VENDEN CD, DVD Y OTROS OBJETOS SOBRE SUS MANTAS PARA SOBREVIVIR Y OTRAS PERSONAS EN SITUACION DE EXCLUSIÓN SOCIAL"

Secretaria d'Acció Social Comitè Confederal CGT

Attached documents

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on telegram
Share on whatsapp
Share on print