CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Campanya per exigir que l’Ateneu Flor de Maig, al Poble Nou, no sigui desallotjat

Dijous, 17 octubre, 2013

Cartell campanya La Flor de Maig

El franquisme la va expropiar, el POBLEnou la reCOOPERA

La Flor de Maig va ser, des del segle XIX, un espai d’autoorganització popular, seu d’una gran cooperativa i centre cultural i lúdic a Barcelona. Els treballadors del Poblenou la van crear com a resposta a les injustícies del capitalisme, treballant per una economia autogestionada i al servei del poble. El somni d’aquells obrers va quedar estroncat quan el franquisme, al guanyar la guerra, va desvirtuar aquell esperit i va acabar traspassant la propietat a una família feixista.

Després de ser oberta a partir de la transició com a Ateneu Popular i tancada altra vegada per l’Ajuntament de Barcelona el maig de 2012, els veïns i veïnes organitzades del barri la vam alliberar el 20 d’octubre del mateix any, per tornar a recuperar l’empelt d’aquells cooperativistes. Vam entrar-hi desobeint les seves lleis injustes, imposades per un ordre pervers, que neguen la memòria col·lectiva que ara estem compromesos de recuperar. Vam entrar-hi per omplir-la de vida i fer-la lloc de trobada, per crear noves formes d’organització, assembleàries, transformadores, col·lectives. Vam entrar-hi per plantar cara a l’estafa generalitzada que el gran capital ha orquestrat contra totes nosaltres, al que volen anomenar crisi per eludir responsables.

La Flor de Maig és i serà del Poblenou, tal i com era quan va néixer fa 123 anys. I ara, quan fa un any que l’hem recuperat, la propietat ens porta de nou, el 5 de Novembre, davant dels tribunals. El nostre únic delicte, retornar un espai pels seus legítims amos: el poble del Poblenou. La nostra força, la que surt de l’esperit lliure que crea cultura popular, la cultura que allibera les nostres vides i transforma la nostra societat injusta. I la nostra eina, la complicitat entre totes i la solidaritat de tot un barri.

Els dies 26 i 27 d’octubre es celebrarà l’aniversari de l’actual ocupació veïnal amb activitats diverses, una manifestació pel centre de Poblenou i la celebració d’un judici popular que revisi la memòria històrica de les cooperatives del barri i que determini les accions oportunes de restitució pel cas de la cooperativa La Flor de Maig.

La Flor de Maig és del barri!

>>> Més informació al blog de la campanya:
http://ateneuflordemaig.wordpress.com/

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=kPunX3lcd20

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció