CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Campanya per la llibertat de David Venegas, activista empressonat a Oaxaca (Mèxic)

Divendres, 29 juny, 2007

Em dirigeixo a tota la CGT per a informar-vos de la campanya de solidaritat internacional que s'està portant a terme per a exigir la llibertat del company d'Oaxaca (Mèxic) DAVID VENEGAS REYES. Es tracta d'enviar una nota que s'adjunta a continuació "Model carta solidaritat amb David Venegas" a les adreces de correus electrònics, que també s'adjunten.David Venegas pertany a VOCAL (Voces Oaxaqueñas Construyendo Autonomía y Libertad) i és regidor de l'Assemblea Popular dels Pobles d'Oaxaca. És molt important que enviem la nota als correus que vénen en el llistat des del dia 22 de juny fins al 2 de juliol de forma continuada. Insisteixo novament, és molt important.

Salut

José Pascual, Secretari de Relacions Internacional de la CGT


Informació sobre qui és David Venegas:

DAVID VENEGAS REYES, és integrant de Voces Oaxaqueñas Construyendo Autonomía y Libertad (VOCAL), estudiant de la Universitat Autònoma Chapingo, Regidor de l'Assemblea Popular dels Pobles d'Oaxaca i adherent de La Otra Campaña. El dia 13 d'abril de 2007 va ser detingut arbitràriament.

Després de la detenció, sense cap ordre judicial i sota la mentidera afirmació que ell va agredir als policies, va ser desaparegut, colpejat, incomunicat i torturat per diverses hores, amb la finalitat d'obligar-lo a acceptar els càrrecs que se li van fabricar sembrant-li drogues (possessió d'estupefaents amb fins per a la venda). A més se li va informar que havia en la seva contra una ordre de detenció, derivada del sumari previ 157/2006, pels delictes de sedició, dany per incendi i associació delictuosa, per la seva presumpta participació en l'incendi al Palau de Justícia d'Oaxaca el 25 de novembre de 2006.

Malgrat totes les irregularitats en la seva detenció, consignació i processos a la data segueix il·legalment pres en el Centre de Reclusió, i està sent subjecte de diversos actes intimidatoris, igual que els seus familiars i amics. La finalitat d'aquest assetjament és la que David cedeixi i s'esfondri acceptant els fets que se li imputen (tots absolutament falsos). Tant la fabricació de delictes com les pressions rebudes són l'estratègia per a fer aparèixer davant l'opinió pública a DAVID VENEGAS REYES com un pres comú i no polític.

És lamentable veure com la imputació de delictes falsos es converteix en una pràctica diària de les autoritats mexicanes, com mètode per a (intentar) frenar els moviments socials i justificar la detenció de lluitadors socials. Fem indubitablemente responsables als Governs Federal i de l'Estat d'Oaxaca de qualsevol acte violent, desaparició o menyscapte en les seves garanties individuals i col·lectives, del que sigui objecte DAVID VENEGAS REYES, la seva família, les seves companyes i companys i membres de VOCAL.

LA NOSTRA CONTRIBUCIÓ COM CGT. La resposta que des de tots els territoris i diferents ens de la Confederació vam donar en els dies posteriors a l'empresonament de David:

http://www.rojoynegro.info/2004/spip.php?article18583

http://www.vocal.lunasexta.org/davidvenegas/comunicado-por-la-libertad-de-david-venegas-2.html


MODEL DE CARTA A ENVIAR:

Libertad inmediata e incondicional para DAVID VENEGAS REYES, preso político Oaxaqueño.

Ante la injusta situación en la que se encuentra nuestro compañero David Venegas la Confederación General del Trabajo del Estado Español se dirige a quien corresponda para solicitar:

1.- Que se ponga en libertad incondicional e inmediata a David Venegas Reyes. De igual manera solicitamos la paralización total de la campaña de difamación y desprestigio en su contra.

2.- Que se garantice la libertad, la seguridad y la integridad física de DAVID VENEGAS REYES y el goce de todas las garantías y derechos que le conceden las leyes correspondientes.

3.- Que se tomen medidas concretas y urgentes para implementar la Declaración Universal de los Derechos Humanos.

4.- El cese inmediato al hostigamiento e intimidación en contra de los familiares de DAVID VENEGAS REYES, así como de sus amigos/as y miembros del colectivo VOCES OAXAQUEÑAS CONSTRUYENDO AUTONOMÍA Y LIBERTAD. Que se garantice la libertad, la integridad y la seguridad de los mismos.

5.- Asegurar la aplicación de lo dispuesto en la Declaración sobre defensores de los de Derechos Humanos, adoptada por la por la Asamblea General de Naciones Unidas el 9 de Diciembre de 1998, en particular en lo referente a la protección del derecho de toda persona”…individual o colectivamente, a promover la protección y realización de los derechos humanos y las libertades fundamentales, en los planos nacional e internacional y a esforzarse por ellos” (Art.1), así como en lo relativo al deber del Estado de garantizar …la protección por las autoridades competentes de toda persona, individual o colectivamente, frente a toda violencia, amenaza, represalia, discriminación, negativa de hecho o de derecho, presión o cualquier otra acción arbitraria resultante del ejercicio legitimo de los derechos mencionados en la presente Declaración (8art. 12.2) y por la resolución sobre Defensores de Derechos Humanos en las Américas AG/RES. 1671 (XXIX-O/99), adoptada por la Organización de los Estados Americanos el 7 de junio de 1999.

6.- La presentación con vida de los desaparecid@s, la libertad de todos los pres@s políticos, y la cancelación de todas las órdenes de aprehensión.

Atentamente,

Signatura de la Federació, Sindicat o Secció Sindical de CGT


LLISTAT D'ADRECES ON ENVIAR LA CARTA:

Enviar a las siguientes direcciones y con copia a juridico@nodho.org y a vocal@riseup.net

1. Louise Arbour, Alta Comisionada de las Naciones Unidas para los Derechos Humanos,
tb-petitions@ohchr.org

2. Sr. Amerijo Inalcaterra, Representante en México de la Oficina del Alto Comisionado de las Naciones Unidas para los Derechos Humanos, oacnudh@hchr.org.mx

3. Sr. Santiago Cantón, Secretario Ejecutivo de la Comisión Interamericana de Derechos Humanos, cidhoea@oas.org

4. Lic. Felipe de Jesús Calderón Hinojosa, Presidente de la República, felipe.calderon@presidencia.gob.mx

5. Lic. Francisco Javier Ramírez Acuña, Secretario de Gobernación, frjramirez@segob.gob.mx

6. Lic. Eduardo Medina-Mora Icaza, Procurador General de la República, ofproc@pgr.gob.mx

7. Lic. José Luis Soberanes Fernández, Presidente de la Comisión Nacional de Derechos Humanos, correo@cndh.org.mx,

8. Actuaria Eugenia del Carmen Diez Hidalgo, Unidad para la promoción y defensa de los Derechos Humanos de la Secretaria de Gobernación. correo@fmdh.cndh.org.mx

9. Lic. Ulises Ruiz Ortiz, Gobernador del Estado de Oaxaca, gobernador@oaxaca.gob.mx

10. Lic. Manuel García Corpus, Secretario General de Gobierno del Estado de Oaxaca, sriagral@oaxaca.gob.mx

11. Dr. Sergio Segreste Ríos, Secretario de Protección Ciudadana del Estado de Oaxaca, seproci@oaxaca.gob.mx

12. Dr. Evencio Nicolás Martínez Ramírez, Procurador General de Justicia del Estado de Oaxaca, buzonciudadano@pgjoaxaca.net

13. Lic. Jaime Mario Pérez Jiménez, Presidente de la Comisión de Derechos Humanos del Estado de Oaxaca, correo@cedhoax.org, quejas@cedhoax.org

14. M.A. Manuel Moreno Rivas, Director de la Policía Ministerial del Estado de Oaxaca, director@polministerialoax.com

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció