CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Campanya per l’absolució de Núria Pórtulas

Divendres, 26 juny, 2009

jpg_96711_kaos.jpg

PROPERES CONVOCATÒRIES: "13 DE JULIOL, NÚRIA ABSOLUCIÓ!"

- Dissabte 11 de juliol

19:00h Manifestació davant la seu d'ICV de Girona

21:00h Sopar solidari a la plaça Ovidi Montllor ("Plaça de la Constitució") de Girona

- Diumenge 12 de juliol, Busos cap a Madrid

- Dilluns 13 de juliol, Judici!!!, a l'Audiència Nacional espanyola, a Madrid

El 7 de febrer de 2007 la Núria Pórtulas va ser detinguda a Girona sota la llei antiterrorista i empresonada durant 4 mesos, d’on en va sortir en llibertat sota fiança. La seva detenció va ser preparada i executada per l'Àrea Central d'Investigació dels Mossos d'Esquadra depenents d'Iniciativa-Els Verds-Esquerra Unida i Alternativa. Actualment s’ha de presentar un cop per setmana i no pot traspassar les fronteres estatals.

El proper dilluns 13 de juliol l'Audiència Nacional la jutjarà sota l'acusació de col·laboració amb banda armada amb una petició fiscal de 5 anys de presó, una multa de 6.500 euros i 15 anys d'inhabilitació absoluta.

Des de la campanya per l'absolució de la Núria es vol implicar el màxim de gent per aconseguir prou pressió social per tombar la petició del fiscal.

Som conscients que la detenció i empresonament de la Núria no va ser una equivocació. La repressió de les persones i moviments combatius (i especialment de les persones que són solidàries amb els presos i preses) no és un error sinó una estratègia del poder per tal de criminalitzar-nos. Des de fa anys, els moviments socials som objecte de detencions arbitràries, identificacions, multes i empresonaments.

Cal la solidaritat als atacs cap als engranatges d’un sistema que en nom del benefici econòmic i del poder explota, humilia, tanca, tortura. Per aquest fet no ens podem oblidar de l’Amadeu, en Franki, l’Omar i tants d’altres represaliats. No podem continuar dient que això són equivocacions. Sabem que és la resposta d’un sistema que utilitza la repressió de forma continuada contra aquelles persones que s’hi enfronten.

Cal actuar per l’abolició de la llei antiterrorista i l’Audiència Nacional; per la desaparició del FIES, l’aïllament i la incomunicació dins les presons; per desemmascarar aquesta pau que es basa fonamentalment amb l’autoritarisme, l’explotació i el domini; perquè en definitiva, encara ens queden moltes (massa) raons per continuar lluitant.

Per això des de l'assemblea de suport seguirem treballant per l’absolució del cas i la llibertat real i sense restriccions de la Núria, la fi de la criminalització de les persones i moviments combatius i concretament de la solidaritat amb les persones preses, i la fi de la impunitat de la que gaudeixen els poders polítics, policials i judicials.

Com col·laborar?

** Participant de les convocatòries:

MANIFESTACIÓ 11 de juliol a les 19:00h. davant la seu d'IC'V a Girona (c/Barcelona, 5). Tot seguit Sopar popular, acte polític i música a la plaça Ovidi Montllor (antiga plaça constitució). Ja hi han tiquets a la venda a Can Rusk, Can Kolmo, La Màquia, El Forn i a l'ATV. També pots reservar pel sopar a l'adreça electrònica: hilari47@yahoo.com

Anant a Madrid el dia del judici. Sortida d'autobusos el diumenge 12 de juliol. El correu de contacte és: el13totsamadrid@gmail.com (indicant qui sou i des d'on sortireu). Posteriorment, a qui us hagueu apuntat se us enviaran tots els detalls a saber (horari, parades, preu...) perquè pugueu confirmar el vostre suport presencial.

** Difonent informació:

Manifest en català i castellà i també el full per a recollir firmes. Tambè disposem d'uns plafons que recollen informació extensa del cas.

** Adquirint productes de la campanya:

Per aconseguir fons també hem fet samarretes, (8 euros) i xapes (1,5 euros).

** Donant suport econòmic:

Per donar suport econòmic (La Caixa): 2100 0230 50 0101062813. Aquests diners s'utilitzaran per pagar els 15.000€ de fiança imposats a la Núria, un cop els hagin tornat el dia del judici, l'assemblea decidirà en quina altra campanya antirepressiva els utilitza.

Contacte:

Escriu a: info@elsud.org

Per rebre informació periòdica escriu a: nurillibertat@elsud.org

+ info: elsud.org/nuri/