CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Campanya per l’apostasia a Reus i xerrada el 4 de novembre

Dimecres, 3 novembre, 2010

Campanya per l'Apostasia a Reus

En el marc de la campanya davant la visita del Papa: Jo no t'espero!

Xerrada de presentació
Dijous 4 de novembre, 20 h. a Cal Massó (c.Pròsper de Bofarull 7, Reus)

A càrrec de l'actor tarragoní Oriol Grau (apòstata i activista GLTB) i un membre de la campanya per l'Apostasia

* Apostasia: acte de renunciar a formar part de l'Església, de la religió que hom professa o hi està reconegut o reconeguda.

Organitza: Casal Despertaferro, amb el suport de Campanya per l'Apostasia de Reus, AJR, CGT, CUP, H2O i Maulets.

>>> Adjuntem un full amb els arguments bàsics per a fer l'apostasia i un model d'escrit per donar-se de baixa de l'Església catòlica. El tràmit és molt senzill, només cal omplir la declaració i enviar-ho a la següent adreça (mitjançant correu certificat o burofax, adjuntant fotocòpia del DNI):

Arquebisbat de Tarragona. A/a Sr. Jaume Pujol Balcells
Pla de Palau, 2.
43003 - Tarragona

En tres locals de Reus hi haurà fulls d'apostasia i s'informarà del tema. Si encara en tens dubtes, vine’ns a veure. Te n’informarem i t’ajudarem a fer els tràmits:

Casal Despertaferro: Carrer Sant Elies, 8 1r. – casal@pobleviu.cat

CGT: Raval Santa Anna, 13 2n – baixc-p@cgtcatalunya.cat

H2O: Avinguda del Carrilet, 29 baixos – info@h2o.cat


La indiferència et fa còmplice, APOSTASIA!

Apostasia: Acte de renunciar a formar part de l’Església, de la religió que hom professa o hi està reconegut o reconeguda.

10 motius per fer l’apostasia:

1.- L’apostasia no implica renunciar a la teva fe (si en tens), sinó simplement, renunciar a formar part de l’Església, és a dir, la institució que la representa.

2.- L’Església rep per part de l’Estat espanyol, la Generalitat, ajuntaments i altres institucions, substancials subvencions que paguem amb els nostres impostos.

3.- Vivim en una societat laica i plurireligiosa. Cap institució pública hauria de tenir lligams econòmics i/o polítics amb l’Església catòlica. Cap religió ha de ser privilegiada amb diners públics.

4.- L’Església és responsable del genocidi a Amèrica i Àfrica, pel qual mai ha demanat perdó. Al llarg de la història ha legitimat, o no ha denunciat, dictadures com la de Hitler a Alemanya o Franco a l’Estat espanyol.

5.- L’Església catòlica és responsable de milers de casos de pederastia i abusos sexuals. Tot i reconèixer-ne els casos destapats, continua encobrint milers de pedòfils i marginant-ne les víctimes.

6.- L’Església catòlica s’oposa a l’ús d’anticonceptius, mentre que diàriament, moren milers de persones a causa de malalties de transmissió sexual.

7.- L’Església catòlica titlla de “malaltes” a les persones que tenen una orientació sexual no-heterosexual. Provocant la discriminació a milers de persones arreu del món.

8.- L’Església catòlica discrimina a les dones de la societat, consagrant l’estructura patriarcal de la societat i oposant-se a l’avortament.

9.- L’església catòlica espanyola no reconeix el nostre poble i té un caràcter marcadament espanyolista: divisió dels arquebisbats de Lleida i Tortosa, espoli del patrimoni de la Franja...

10.- Per molt que critiquis el Papa i les altes esferes eclesiàstiques, mentre en continuïs formant part, legitimes les seves accions.


- Pobleviu.cat

Reus tampoc espera el Papa

www.pobleviu.cat/index.php?id_categoria=12&madre=7&id_noticia=1582

- Reus Digital

Entitats reusenques posen en marxa una campanya a favor de l'apostasia

www.reusdigital.cat/index.php?command=show_news&news_id=15828

Attached documents