CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Campanya podem viure sense capitalisme. Punts de Trobada pel 17 de Setembre.

Dissabte, 12 setembre, 2009

El pròxim dijous 17 de Setembre, coincidint amb la data en la qual Enric Duran i el col·lectiu Crisi van sortir a la llum reivindicant l’expropiació a la banca de gairebé mig milió d’euros, se celebra en tot l’Estat espanyol una jornada de difusió de les alternatives al model capitalista imperant, en el camí de donar un gran pas col·lectiu per a treure el capitalisme de les nostres vides. Entre les propostes destaca la Vaga d’usuaris i usuàries de bancs.


OBJECTIU:

Volem convertir el 17 de setembre del 2009, primer aniversari de la publicació CRISI, en un punt d'inflexió per a treure el capitalisme de les nostres vides. Aquesta és la data oficial que hem marcat per l'inici de la vaga de bancs, i també volem dinamitzar que arreu del territori, poble a poble, barri a barri, la gent que vol fer passos en la direcció del canvi personal i social, es trobi amb veïns i veïnes que també ho volen.
Aquests passos per sortir del capitalisme volem que estiguin centrats en els elements centrals de l'economia domèstica: treball, consum, habitatge, alimentació, relació amb els bancs, transport, energia i educació.

ACCIONS COORDINADES

Vaga d'usuaris i usuàries de bancs:

La campanya per la Vaga de Bancs es va convocar el 12 de novembre del 2008 com a rebuig de moltes persones a les pràctiques abusives dels bancs i al seu poder econòmic, social i polític.

L'objectiu d'aquesta vaga és aconseguir de mica en mica reduir el poder
econòmic dels bancs i el seu impacte en la nostra societat. Quants més
siguem els que hi formem part, cadascú dins les seves possibilitats, tancant comptes, minimitzant el seu ús, eliminant els rebuts, deixant
d'utilitzar targetes, traspassant diners a entitats financeres ètiques,
deixant de pagar els deutes...-, menors seran els beneficis d'aquestes
entitats i menor el mal que poden fer.

Convidem a que s'hi apunti el major nombre de persones, de totes les
professions, de totes les edats i de tota mena de situació econòmica. Avui en dia ja hi ha alternatives molt bones als bancs i tenim ganes de mostrar a tothom que ho vulgui les millores socials que es derivarien d'aquesta forma de consum més responsable.

Li diem vaga perquè és una acció premeditada per tallar tota la col·laboració amb la banca, com en una vaga, però com que es tracta de tallar la relació de manera definitiva amb la banca convencional, seria més aviat una acció de deserció col·lectiva amb diferents formes de participar-hi.

Proposem que aquest 17-S cadascú en la mida de les seves possibilitats
realitzi una acció individual: treure tots els diners del banc, eliminar
targetes de dèbit/crèdit, tancar comptes corrents, enganxar els adhesius de vaga de bancs que hi hauran a les taules informatives a l'interior d'oficines bancàries ... i fer-ho públic en els punts de trobada
organitzats. (portant les targetes trencades, o el document de cancel.lació de comptes).

Hem obert un espai a la web, on es tracten tots aquells temes relacionatsamb la Vaga de Bancs. És un espai per a trobar recursos que ens poden interessar i per a compartir amb altra gent les nostres idees en relació a alternatives a la banca. Esperem que hi participeu.

www.podem.cat/ca/grup/vaga-de-bancs-huelga-de-bancos

Butlletí:

Farem un butlletí especial pel 17-S, que inclourà una explicació resumida i pràctica de les diferents alternatives que proposem des de cadascun dels temes bàsics per a viure sense capitalisme.

Punt de trobada:

Es tracta d’una acció consistent a muntar una taula informativa, en una plaça o altre espai públic d’alta concurrència, on també puguem dur a terme assemblees temàtiques i, si s'escau, alguna altra activitat complementària que es vulgui organitzar. De fet més que informativa l’hem d’entendre com una taula de comunicació. Ja que ha de funcionar en dues direccions. D’una banda per a informar d’alternatives que proposem i que existeixen en el nostre entorn local, per l’altre per a ser visibles en el carrer per a recollir informació de persones que estiguin interessades en alliberar-se del capitalisme en algun aspecte de la seva vida.

Assemblees temàtiques:

Es convocaran el 17 de setembre en el mateix lloc on s’han creat els punts de trobada i consistirien en trobades de les persones interessades segons els àmbits d’interès.

- Més informació sobre la jornada a la guia del 17-S:

www.17-s.info/ca/grup/primer-esborrany-de-guia-pel-17s-2009

- La informació detallada dels punts de trobada així com d’altres aspectes del 17-S la podeu trobar a:

www.17-s.info / www.sincapitalismo.net

Campanya podem viure sense capitalisme