CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Campanya Sergi Llibertat, per aturar l’entrada a la presó del militant antifeixista condemnat a 3 anys

Dijous, 9 juliol, 2015

La campanya antirepressiva «Sergi Llibertat» es posa com a fita aturar l’entrada a presó de l’activista antifeixista i llibertari Sergi Hernàndez.

L’activista de Badalona ha estat condemnat a tres anys de presó per una agressió amb l’agreujant d’“odi ideològic” durant una protesta per un concert organitzat al Poble Nou per la ultradretana Democracia Nacional que va acabar en aldarulls, el 12 d’octubre de 2011.

El 12 d’octubre de 2011 una contramanifestació convocada per rebutjar un concert organitzat per la formació neonazi Democràcia Nacional al barri del Poble Nou de Barcelona, va acabar en aldarulls, i un dels organitzadors del concert, el conegut neofeixista i militant de Plataforma x Catalunya Alejandro Fernández va patir algunes lesions.

Des del grup de suport consideren que aquesta és una sentència d’un judici polític que representa un nou cas repressiu cap a aquells que lluitem i ens organitzem. El Sergi ha estat condemnat per ser antifeixista.

El jove badaloní, juntament amb Rubén, va ser condemnat a dos anys de presó per l’Audiència Provincial de Barcelona per agressió amb l’agreujant «d’odi ideològic» el passat novembre de 2014. El denunciant va recórrer la sentència davant del Tribunal Suprem i aquest ha decidit recentment augmentar la pena a tres anys, en una sentència ferma contra la qual no hi ha la possibilitat d’interposar recurs.

L’Audiència de Barcelona ha obert el procés d’execució de la pena de 3 anys. L’advocada del Sergi s’ha marcat el 15 de juliol com a termini per presentar una petició d’indult davant el Ministeri de Justícia i demanar a continuació la suspensió de l’entrada a la presó fins que es resolgui l’indult.

S’ha preparat un escrit per tal que col·lectius i organitzacions el signin un manifest demanant el seu indult, i s’està intesificant la campanya de suport.

La nostra millor arma, la solidaritat.

#SergiLlibertat

Aportacions econòmiques per fer front a costos d’advocats i processos judicials:
ES34 0239 2053 4130 4003 0943

Bloc de la campanya de suport:
https://sergillibertat.wordpress.com/

Facebook de la campanya de suport:
https://www.facebook.com/sergillibertat

Vídeo de la roda de premsa del 29 de juny de 2015:

https://youtu.be/qkaGcd7xZFY