CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Can Vies afronta l’amenaça de desallotjament amb una demostració de força al carrer

Diumenge, 21 octubre, 2012

JESÚS RODRÍGUEZ | 21/10/2012 - Setmanari Directa

Davant del cinquè intent de desallotjament i després de 15 anys d'història, el dissabte 20 d'octubre el Centre Social Autogestionat Can Vies va fer una demostració de força al carrer (vídeo @15mbcn_tv). Més de 1200 persones de molt diversa procedència i que dibuixaven un ampli ventall de lluites i entitats socials van caminar durant dues hores pels barris de Sants, la Bordeta i Hostafrancs darrera d'una pancarta on es llegia "No passaran".

Des de la megafonia cantaven: "Som de Can Vies, som gent del barri, i d'aquí Sants no ens mouran, no ens mouran mai mai, ni convergents ni socialistes, no ens podran desallotjar". Els anteriors regidors del districte de Sants-Montjuïc, Pere Alcober i Imma Moraleda (PSC) ja van provar d'expulsar –sense èxit– les entitats que des de 1997 donen vida a l'edifici propietat de TMB. És ara l'edil Jordi Martí (CiU) qui haurà de decidir si es fa enrere de la intenció de desallotjar l'emblemàtic centre social autogestionat. Al llarg del recorregut es van viure les actuacions dels Castellers de Sants, que van hissar mitjançant un pilar la banderola en defensa de Can Vies, de la colla bastonera de Sants, amb el repicar característic i la nota de color dels seus vestits tradicionals, així com de la colla de Diables de Sants, que va fer una cremada davant la seu del districte i posteriorment a la plaça dura que ha donat un gris relleu a l'edifici on abans hi havia el CSO Hamsa.

L'Habitatge 18N, Can Batlló i l'Encoberta

La marxa, amb l'animació de grups de timbalers, va baixar fins el barri de la Bordeta després de passar per davant de Can Vies –on hi va haver molts crits de suport i l'encesa de bengales–. Davant de les portes d'accés al recinte fabril de Can Batlló, recuperat de l'abandó pels i les veïnes del barri ara fa més d'un any, es va fer la primera parada per mostrar així "el lligam i la força que sumen tots els espais autogestionats del barri". Es va prosseguir la ruta per la carretera de la Bordeta fins arribar davant l'Habitatge 18N, que fou ocupat per famílies i persones amb dificultats d'accés a l'habitatge o que havien estat desnonades. Ja fa més d'un any que fou desallotjat per la força i continúa buit. És un cas similar el de l'Encoberta, una finca propietat d'un banc portugués, ubicat a la carretera de Sants i habitat durant diversos mesos. També fou desallotjat i completament tapiat. La manifestació de Can Vies va decidir aturar-s'hi per desplegar una pancarta.

La crema simbòlica del ninot de l'alcalde

Per últim, i després d'empastifar amb enganxines les vidrieres de la seu de CiU ubicada al mercat d'Hostafrancs, a la seu del districte i enmig d'una forta ovació es va fer la crema simbòlica de tres ninots que representaven a l'alcalde Xavier Trias, el regidor Jordi Martí i el gerent de TMB. Segons van explicar, era una manera de "mostrar el rebuig a la classe política, que viu d'esquenes al que passa a Sants". La mobilització es va desconvocar a la plaça on era l'històric CSO Hamsa, desallotjat ara fa 8 anys. Amb la lectura del comunicat es va fer una crida a mantenir un punt i seguit a les mobilitzacions al llarg de les properes setmanes.

http://www.directa.cat/noticia/can-vies-encara-lamenaca-desallotjament-amb-una-demostracio-forca-als-carrers-sants