CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

CAN VIES EN PERILL! Desallotjament imminent a partir de l’1 d’abril. Aturem-ho! Manifestació dissabte 22 de març a les 12h a Plaça de Sants

Dimecres, 19 març, 2014

Cartell manifestació 22 març

La línia vermella s’ha creuat. Els jutjats han posat data al desallotjament de Can Vies: a partir de l’1 d’abril els Mossos d’Esquadra podran fer efectiva -al llarg de tot el mes- la demanda de desallotjament del CSA, realitzada per Transports Metropolitans de Barcelona (TMB).

L'Ajuntament de Barcelona i el jutjat de primera instància 6 han acordat l'execució del desallotjament de Can Vies a partir del 1 d'abril. En un auto redactat per la jutgessa Estralla Radío Barciela el passat 11 de març, la secretària judicial autoritza al Servei d'Actes i Comunicacions perquè acordi conjuntament amb els Mossos d'Esquadra una data de desallotjament entre el 1 i el 30 d'abril. Com mesura excepcional en aquests casos, el jutjat ha habilitat les vint-i-quatre hores del dia per a efectuar-lo, és a dir, que la intervenció policial es pot produir també durant la nit. La comunicació judicial evidència que l'actuació ha estat pactada amb l'Ajuntament de Barcelona, ja que s'informa a les catorze entitats personades a la causa i als "ignorats ocupants", que el consistori barceloní posa a la disposició d'elles unes naus d'un polígon industrial de Sant Andreu de la Barca per a emmagatzemar les pertinences durant un temps. En cas contrari, s'adverteix que tots els objectes que es trobin dintre de l'edifici es consideraran com "abandonats amb caràcter general".

D’aquesta manera, TMB, jutjats i mossos amenacen de llançar a terra 17 anys de vida autogestionada al barri; 17 anys en els quals hem lluitat colze a colze per un barri més digne i per una Barcelona més humana, imaginant i practicant un altre model al purament especulatiu i teledirigit que se’ns vol imposar. Un model autogestionat on totes nosaltres, horitzontalment, hem cregut que existeix una altra manera de fer les coses. Ens ho hem cregut i ho hem demostrat, dins de Can Vies i fora.

Els responsables els coneixem molt bé. Vosaltres també. En primer lloc és Transports Metropolitans de Barcelona (TMB), l’empresa que fa de Barcelona una de les ciutats amb el transport públic més car d’Europa. Però la responsabilitat no acaba en TMB, donat que es tracta d’una empresa pública amb la participació majoritària de l’Ajuntament de Barcelona. Sabem qui són, doncs, els principals responsables polítics: Xavier Trias com a alcalde de Barcelona i Jordi Martí com a regidor del districte de Sants-Montjuïc.

El desallotjament no és una qüestió d’atzar, com veieu té uns responsables amb noms i cognoms. A les seves mans està avui dia aturar el desallotjament de Can Vies. Ho poden fer. Ells ho saben i nosaltres ho sabem.

Per tot això, perquè encara podem aturar el desallotjament i l’enderroc d’un espai que, evidentment, és molt més que quatre parets, fem una crida a la solidaritat. Avui més que mai. A entitats i veïnes del barri, donat que el CSA no tindria sentit sense el seu arrelament al barri; però també a espais alliberats, col·lectius, entitats i veïnes d’arreu del territori. Sabem que no som un bolet aïllat i us necessitem. Per això us convoquem a la manifestació que el pròxim 22 de març recorrerà els carrers del barri, sortint de la Plaça de Sants a les 12.00 hores.

Però necessitarem més que una manifestació per aturar el desallotjament. Ho sabem i estem treballant. Ens ajudes? Necessitem moltes mans, molts caps i molts cors al nostre costat. Aquí algunes coses que pots fer:

- Venir a l’assemblea oberta que celebrarem dimarts vinent 24 de març a les 19.00 hores a Plaça de Sants.

- Ajudar-nos en la convocatòria de la manifestació, preparant i penjant pancartes i cartells on sigui i fent difusió a les xarxes socials

- #FotoXCanVies. Som moltes les que volem que Can Vies es quedi on és i ho volem demostrar amb moltes fotos. Sola o en companyia, a casa o al carrer, amb una banderola de Can Vies, amb la samarreta groga o amb una relíquia de Can Vies, oblida les vergonyes, fes-te una foto per Can Vies i envia’ns-la al correu, l’Instagram o el Twitter.

Can Vies, Centre Social Autogestionat del barri de Sants, Barcelona.

http://canvies.barrisants.org/

CAN VIES EN PERILL!!!

DESALLOTJAMENT IMMINENT A PARTIR L'1 D'ABRIL.

ATUREM-HO!

MANIFESTACIÓ DISSABTE 22 DE MARÇ A LES 12H A PLAÇA DE SANTS

Ha arribat la data. Els jutjats han posat data al desallotjament de Can Vies. A partir de l'1 d'abril, i al llarg de tot el mes, els Mossos d'Esquadra poden desallotjar aquest centre social històric, amb 17 anys de vida i moltes lluites al darrera. Un espai que hem fet entre moltes, que ens sentim nostre i que no ens podem deixar prendre per TMB i l'Ajuntament de Barcelona. El desallotjament és una decisió política. I, per això, hem de mostrar ara més que mai la nostra força per aturar-lo.

Ho volem fer en una gran manifestació el dissabte 22 de març, a les 12h, a la plaça de Sants, volem sortir juntes al carrer totes les que em passat per Can Vies, totes les que ens estimem els espais alliberats i creiem que no els podran fer desaparèixer tan fàcilment!

Com diuen uns grans amics de Can Vies: necessitarem tot l'entusiasme, necessitarem tota la força!

Atentes a més convocatòries i accions que no pararan fins que salvem Can Vies!

Ara o mai!

Can Vies és del barri!

17 anys d'història no es desallotgen!!

>>> Adjuntem cartell.