CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Canvis en el Secretariat Permanent de la CGT de Tarragona

Dilluns, 28 gener, 2013

Nou Secretariat CGT Tarragona

El dissabte 26 de gener de 2013, les afiliades i afiliats de la CGT de Tarragona van realitzar una assemblea, a la sala 'Puig Antich' dels locals de la Federació Intercomarcal de Tarragona. En ella, es va revisar i valorat l'activitat desenvolupada pel sindicat durant els últims 14 mesos i es va modificar el seu òrgan de gestió, el Secretariat Permanent.

De l'anàlisi feta sobre aquest període de temps cal destacar que el 2012 ha estat un dels més durs dels últims 30 anys, tant en l'àmbit laboral com en el social. Les retallades i reformes efectuades tant pels governs del PP, des de Madrid, com pel de CiU a Catalunya, estan sent un clar fracàs i han suposat un retrocés en la qualitat de vida de la ciutadania en general:

1- A l'Estat espanyol s'ha assolit la major taxa d'atur de la història, sis milions de persones (26%), de les quals 850.500 viuen a Catalunya.

2- Les retallades en serveis públics i socials tenen una clara intenció privatitzadora d'aquests i amenacen amb l'exclusió d'un gran nombre de persones.

3- Les reformes laborals i de les pensions han suposat més atur i una major precarització de les condicions de treball.

4- Les pujades i creació de nous impostos (IVA, IRPF, euro / recepta), dels serveis essencials (llum, aigua, transport) i dels preus (IPC) al costat de les retallades salarials i de prestacions, han fet retrocedir en molts anys el poder adquisitiu de la majoria de la població i situen en el llindar de la pobresa a moltes persones.

5- Les mesures preses pels diferents governs (injecció de diners a la banca, amnistia fiscal a grans defraudadors, lleis ultra-liberals, ...) i la corrupció en la classe política i empresarial (casos Gürtel, Palau, Innova, Pretòria, Nóos , ...) contrasta amb l'exigència i ferotge repressió exercides sobre les classes populars (retallades, reformes, desnonaments, enduriment de les lleis, ...) i indiquen que els governs estan en mans del capital i més preocupats en satisfer als mercats que a les persones.

6- La situació a la demarcació de Tarragona és la següent: el 26% de la població activa està en atur (105.000 persones), cada dia es succeeixen els ERO, tancaments d'empreses i acomiadaments (MASA, ICODE, Maymó), les retallades en sanitat i educació suposen tancaments de plantes d'hospitals (Joan XXIII) i escoles (Olga Xirinacs), hi ha una constant pèrdua de llocs de treball en tots els sectors productius i un augment de l'atur juvenil, es duen a terme desnonaments i s'ha produït un augment de la repressió (detencions i càrregues policials en les Vagues Generals del 29 M i 14 N.

Davant aquest panorama, des de la CGT de Tarragona s'ha treballat activament tant en el vessant sindical com en el social:

1- En el dia a dia de les empreses on hi ha representants i afiliats o on, sense tenir-los, han demanat ajuda o col·laboració, han participat defensant els drets de tots els treballadors i les treballadores (negociacions, assessorament, defensa d'acomiadaments, ...).

2- En les lluites i mobilitzacions que s'han donat en el nostre territori, s'ha participat en totes les que s'ha pogut, aportant els mitjans humans i materials que tenien en el seu abast.

3- Sempre fidels als principis bàsics de l'organització: Participació, Solidaritat i Suport Mutu, Transparència, Honestedat i preses de decisió assembleàries.

Després d'aquesta anàlisi i reflexió, les dones i homes de la CGT de Tarragona, ens hem emplaçat per continuar en aquesta línia d'actuació amb el convenciment que un altre món és possible. Ara més que mai, creiem que cal estar organitzats, cohesionats i preparats per afrontar i combatre des de la millor posició possible les polítiques econòmiques i antisocials dictades pels poders econòmics.

A continuació, es vam aprovar la reestructuració del Secretariat Permanent, completant i adaptant-lo a les noves necessitats que presenta el futur.

S.P. de la C.G.T. de Tarragona

José Tabuyo - Secretari General

Eulàlia Piñol / David González - Secretàries d'Organització i Jurídica

Andrés Luque - Secretari d'Acció Sindical

José A. Sánchez - Secretari d'Acció Social

Giani Sarno - Secretari de Formació i Salut Laboral

Xavi Caixal - Secretari de Finances

Secció Sindical d'Ensenyament - Comunicació.

Finalment, es va recordar la Carme, el Josep Maria Yago i l'Elvira, companys de lluites que ens han deixat en l'últim any. Fins sempre companyes i company.

Federació Intercomarcal CGT Tarragona

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció