CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Cap a la Vaga General a la tardor de 2012

Divendres, 13 juliol, 2012

"CGT ha d'acordar la Vaga General i proposa a totes les organitzacions sindicals i socials la necessitat de confluir en aquesta VAGA GENERAL abans de cap d'any.

Els objectius de la convocatòria són:

1. La retirada de les polítiques, lleis i actuacions del capital que fomenten l'atur, la retallada dels nostres drets socials i individuals, la precarietat i l'explotació de la classe treballadora i que impedeixen un repartiment just del treball, la riquesa i el benestar.

2. Un rebuig radical de la política econòmica desenvolupada per l'Estat.

3. Exigir l'aplicació immediata de mesures concretes que acabin amb l'atur, precarietat, temporalitat i sinistralitat laboral."

Acords V Congrés Extraordinari de CGT (Toledo 2012)

Després de la passada Vaga General del 29 de Març, les coses segueixen cada vegada pitjor per a la classe treballadora i la majoria de la població.

Els Pressupostos Generals de l'Estat de 2012 suposen una retallada de 27.000 milions d'euros en despesa social.

Per reial decret, el govern retalla 10.000 milions d'euros en Educació i Sanitat. Els sistemes públics educatiu i sanitari es privatitzen, es desprestigien, es repagan amb noves taxes i impostos mentre es preveuen més de 300.000 acomiadaments en el sector Públic i s'aprova un “medicamentazo” brutal.

Mentrestant el principal problema de la població, l'atur, segueix sense resoldre's, agreujant-se fins a fer insuportable la situació de milions de famílies a les quals se'ls nega l'accés a una vida digna de ser viscuda.

Davant d'això la resposta que ofereix la Unió Europea és rescatar a la banca amb 100.000 milions d'Euros dels quals hauríem de respondre totes i tots amb els diners públics mentre es desnona a milers de persones deixant-les en el carrer.

El govern, incapacitat per a plantar cara a aquesta situació es dedica a reduir els salaris, les pensions, les ajudes a l'atur i tot tipus d'ajuda socials a l'una que augmenta els impostos amb la pujada de l'IVA, i amenaça amb noves reformes draconianes contra la població.

Els Pressupostos Generals de 2013 suposaran una nova retallada de 23.000 milions d'euros per a reduir el dèficit públic i pagar el deute, el que significaran noves reformes i nous saquejos a la butxaca de totes i tots.

Davant aquest panorama ombrívol el sindicalisme institucional mira cap a l'altre costat, s'arruga, no planteja una veritable lluita en defensa dels drets laborals i socials.

La CGT entén que cal seguir lluitant junts, en les empreses, en els sectors, en els pobles i ciutats, en els barris, braç a braç el sindicalisme alternatiu i els moviments socials, el moviment estudiantil, les associacions veïnals, el 15 M i les plataformes ciutadanes.

I a més la CGT planteja que és obligatori convocar una nova Vaga General a la tardor en la qual conflueixin totes les lluites, tota la indignació social i ciutadana en una gran jornada de lluita sindical i social que signifiqui un atur laboral, una vaga de consum i una mobilització general de tota la societat.

Si lluitem junts en un front social i sindical ampli aconseguirem parar el país i posar fre als excessos del govern, la banca,la patronal, i els mercats.

TREBALLEM PER LA VAGA GENERAL A LA TARDOR, PERQUÈ NO ES SEGUEIXIN RIENT DE TOTES I TOTS.

Secretariat Permanent Comitè Confederal CGT

http://www.rojoynegro.info/articulo/accion-sindical/la-huelga-general-otono-2012

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció