CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Cap de setmana d’assemblees a Barcelona: treballadors indignats preparen el 15-O i l’Assemblea d’Universitats Catalanes convoca una vaga per al 17 de novembre

Dilluns, 10 octubre, 2011

Cap de setmana mogut a la ciutat de Barcelona. El dissabte 8 d'octubre tenia lloc per un costat la III Trobada de Treballadores Indignades, per la tarda a Plaça Catalunya, i per l'altre a la Plaça Universitat durant el matí, la primera Assemblea d'Universitats Catalanes, una assemblea general de treballadors, professorat i estudiants de les universitats públiques. Prèviament, el 7 d'octubre, diversos centenars de persones ja s'havien manifestat durant la inauguració del curs universitari català.

Mentre la III Trobada de Treballadores Indignades prepara les mobilitzacions del 15 d'octubre, jornada internacional de lluita, l'Assemblea d'Universitats Catalanes ha acordat convocar vaga del sector universitari per al 17 de novembre.

Aquestes són les cròniques que n'ha fet el Setmanari Directa ( www.directa.cat/ ):

Treballadores indignades preparen la jornada del 15-O

NICO LUPO | 08/10/2011

La tarda del dissabte 8 d'octubre s'ha celebrat la tercera trobada de treballadores indignades a la plaça de Catalunya. Els participants han incidit en la necessitat de fer convergir les diferents lluites a nivell laboral.
El micròfon estava situat al mateix punt de la plaça on abans de l'estiu intervenien, cada nit i en l'espai de dos mesos, els indignats que volien expressar-se a les assemblees de l'acampada. Aquest cop, però, es celebrava la Trobada de Treballadores Indignades, que arribava així a la tercera edició. Convocada pels la comissió de treballadores indignades sorgida de l'acampada, va comptar amb la participació de diferents assemblees, com la d'aturats, de delegacions sindicals i comissions de treballadores.

Molts dels que van intervindre demanaven "anar als centres de treball per mobilitzar a la gent", com explicava el Carlos de la Confederació General del Treball (CGT). Cada participant ha explicat la situació del sector en el que es troba. A més, un treballador a l'atur ha recordat "l'agressió tremenda als més desafavorits" que va suposar la suspensió temporal del PIRMI, així com els canvis en aquesta subvenció. Des de l'assemblea d'aturats, s'ha convocat una concentració davant el departament de benestar social el proper dijous a les 10 del matí.

Representants del sector sanitari han recordat la lluita que estan portant a terme en defensa de la sanitat pública. Han explicat la voluntat dels dirigents de l'Institut Català de la Salut de tancar cinc dies les consultes externes i les operacions de quiròfan programades en el marc de les retallades. La primera d'aquestes jornades de tancament està programada pel divendres 21 d'octubre. D'altra banda, s'ha convocat a totes les treballadores a reunir-se el dissabte vinent, dia de la jornada de mobilitzacions mundial anomenada Global Revolution Day, davant l'edifici de Telefònica de plaça de Catalunya a dos quarts de cinc de la tarda. La trobada de treballadores indignades ha finalitzat amb una manifestació que s'ha dirigit a la seu de Foment del Treball.

La primera Assemblea d'Universitats Catalanes convoca una vaga per al 17 de novembre

NÚRIA COMERMA / MANU SIMARRO | 08/10/2011

Estudiants, personal d'administració i serveis i personal docent i investigador de sis universitats catalanes han aprovat en l'assemblea realitzada el 8 d'octubre la convocatòria d'una vaga a l'ensenyament superior per al 17 de novembre. Vingudes de les universitats de Barcelona, Autònoma, Pompeu Fabra, Politècnica, de Girona i Rovira i Virgili, s'han aplegat a la Plaça Universitat unes 200 persones per posar en comú problemàtiques estudiantils i laborals però també per definir posicions de cara a una tardor que es dibuixa plena de mobilitzacions en aquest sector.

Al torn de debat, un dels consensos implícits era la necessitat de mobilització. Així doncs, l'assemblea ha rebutjat "cap negociació parcial" i ha reconegut les assembles d'estudiants i PAS-PDI com a únics òrgans per encapçalar una negociació. El full de ruta comença amb una primera setmana de xerrades, debats i accions de difusió la primera quinzena d'octubre -que culminarà amb la participació amb bloc propi a la gran manifestació global del 15 d'octubre. Un dia abans, però, el 14 d'octubre, s'ocuparà la Facultat de Geografia i Història de la UB i hi haurà tancades a diversos instituts, entre ells l'IES Francesc Macià de Cornellà de Llobregat. Des d'aleshores i fins el 17-N, pot passar qualsevol cosa en funció de com es succeeixin els fets.

Tanmateix, l'assemblea ja ha posat sobre la taula la possibilitat de bloquejar la celebració del claustre de la UPC i de fer una "vaga de seminaris", convertint aquests espais en "espais de debat i lluita". El 17 de novembre arribarà la jornada de vaga, que haurà de ser ratificada per les assemblees als centres, i que culminarà amb una manifestació i la celebració de la II Assemblea General d'Universitats Catalanes.

Un miler de persones convocades per la PUDUP entreguen una carbassa al conseller Mas-Colell

JESÚS RODRÍGUEZ | 07/10/2011

A la convocatòria hi assisteixen estudiants, professorat i membres del personal d'administració i serveis. En un principi esperaven també la presència del president Artur Mas, però fonts periodístiques asseguren que la seva visita s'ha suspès.

A les 10h del matí del divendres 7 d'octubre el conseller d'Economia Andreu Mas-Colell ha inaugurat l'edifici Vèrtex, ubicat dins el campus de la UPC de l'avinguda Diagonal de Barcelona. Des de les 9h del matí s'hi han concentrat centenars de persones convocades per la Plataforma Unitària en Defensa de la Universitat Pública (PUDUP). En un primer moment han tallat el trànsit de l'avinguda Diagonal, i una dotació dels mossos d'esquadra els ha advertit que la seva protesta no estava comunicada i per tant era il·legal. Tot i l'amenaça han seguit amb la protesta i s'han traslladat en manifestació fins a l'interior del campus, però un cordó de mossos els ha barrat el pas per impedir que arribessin fins les portes de l'edifici Vèrtex, on es fa l'acte institucional.

Era previst que el president de la Generalitat també assistís a la inauguració però fonts periodístiques asseguren que la seva presència s'ha suspès a última hora. Just davant del cordó policial les membres de la PUDUP han deixat una gran carbassa dirigida al conseller i al president de la Generalitat, acompanyada d'un comunicat on denuncien les retallades a l'ensenyament decretades pel govern de la Generalitat. Després de l'entrega del suspens simbòlic la manifestacio ha tornat a la Diagonal, on s'ha fet un tall de trànsit molt multitudinari. Cap a un quart de dotze s'ha desconvocat la protesta convocant a l'assemblea general d'universitats públiques catalanes del dia següent a la plaça Universitat de Barcelona per tal de preparar mobilitzacions contra les retallades durant la tardor.