CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Cap dona no és assassinada per amor, gelosia o passió

Dilluns, 11 octubre, 2010

La Nación: L'exnuvi de Noelia Romina Delic, un jove de 24 anys anomenat Lucas, hauria confessat a última hora d'ahir que va matar l'estudiant per gelosia

No hi ha excuses. Han matat una altra dona, avui es diu Noelia. Aquest crim no va ser per amor. No va ser per gelosia. No va ser per passió. Cap dona no és assassinada per amor, gelosia o passió. Una dona és morta per ser dona. Això és feminicidi, l'expressió més extrema de la dominació masculina.

La seva base és el sentiment de propietat sobre el cos de la dona que la majoria dels homes té. El seu llenguatge el discurs sexista que circula en famílies, escoles i en les diferents cultures privilegiant l'ésser home heterosexual sobre el ser dona o home amb altres identitats sexuals.

El patriarcat té sexe i és masculí. El masclisme no té sexe i travessa totes i tots els éssers humans.

Ha mort una altra dona i ens preguntem quin serà el nom de la pròxima. Segurament el seu assassí va presentar indicadors d'home violent en el vincle que va tenir amb Noelia.

Els festeigs violents són una espantosa realitat que anuncia la mort de joves dones o el patiment de cops i desqualificacions de les seves parelles durant molts anys. És molt probable que Noelia no hagi tingut la formació bàsica des d'una perspectiva de gènere que li hagués permès posar distància d'aquest criminal, tot just els indicis d'aquest home violent van aparèixer en la relació de parella que ambdós havien mantingut fins que es va tallar.

És necessari prevenir aquests crims i la lluita per una educació des d'una perspectiva de gènere, que visibilitzi les formes d'expressió de la dominació masculina. És indispensable, malgrat que els aliats de la mort s'oposen i que els cavallers acompanyats per les seves dames masclistes no renunciïn a legislar sobre el cos de les dones.

http://pelusaradical.blogspot.com/

>>>> Article extret de La Haine