CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

“Cap persona és il·legal. Tots junts contra la crisi”: Concentració a la Plaça Sant Jaume de Barcelona, dissabte 20 de desembre, 17 h.

Dilluns, 15 desembre, 2008

NO HI HA INTEGRACIÓ SENSE DRETS


La Xarxa Estatal pels Drets dels Immigrants - REDI ha convocat entre el 10 i el 21 de desembre 10 dies d'actes i mobilitzacions pels drets dels immigrants, per a exigir una regularització, el tancament dels Centres d'Internament per a Estrangers, la retirada de la Directiva Europea de la Vergonya i denunciar la situació d'exclusió i precarietat dels treballadors immigrants davant la crisi econòmica.

Es realitzaran desenes d'actes en diferents ciutats espanyoles que inclouran des de tallers i conferències fins a assemblees públiques i mobilitzacions. El 18 de desembre es celebra el Dia Internacional de les persones migrants i no tenim molts motius per a celebrar. La situació que estem travessant els immigrants a l'Estat espanyol està marcada a dia d'avui per més d'un milió i mig d'immigrants sense papers, per l'explotació i els abusos laborals, per la persecució policial i les deportacions i per ser els primers a pagar els efectes de la crisi a través d'acomiadaments, desnonaments, atur massiu, etc.

La classe política i les institucions parlen d'integració i ens conviden a celebrar la riquesa de la trobada multicultural malgastant moltes vegades els diners públics en polítiques d'integració que no aporten res a la dignificació de les nostres condicions de vida. D'altra banda, es disposen a endurir les polítiques migratòries a través de nous canvis en la Llei d'Estrangeria, aprovant la Directiva de la Vergonya, realitzant expulsions massives dels treballadors immigrants i les seves famílies, tancant-nos en Centres d'Internament encara que no hàgim comès cap delicte.

Nosaltres creiem que no pot haver-hi integració mentre tinguem por a caminar pels carrers, mentre hàgim d'acceptar els abusos dels empresaris, mentre ens tanquin i persegueixin per no tenir papers, mentre els nostres fills no puguin tenir una vida com els altres nens,etc.

Per això, la Xarxa Estatal pels Drets dels Immigrants (REDI), un espai de coordinació de més d'un centenar d'organitzacions d'immigrants i de suport als immigrants de tot l'Estat espanyol, hem convocat 10 dies d'activitats perquè el Dia de les Persones Migrants ens trobi parlant dels veritables problemes que tenim els immigrants, ens trobi junts en la denúncia i en els carrers defensant el nostre dret a tenir drets.

Actes a Barcelona:

- Dimarts 16 desembre, 19h. Presentació REDI Catalunya a Espai Social Magdalenes (c/Magdalenes 13-15).

- Dijous 18 desembre, 19h. Cassolada i cercavila informatiu a la Rambla del Raval.

- Dissabte 20 desembre, 17 h. Concentració a la Plaça de Sant Jaume:

"Cap persona és il·legal. Tots junts contra la crisi"

" Tots i totes contra l'atur, els acomiadaments i la precarietat"

" Tots i totes pels papers i la igualtat de drets"

Per a més informació sobre la REDI i els actes convocats a la resta de l'Estat espanyol, aneu al nou web:

rediestatal.wordpress.com/category/redi-estatal/