CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Cap revenja per defensar els barris. Solidaritat amb les encausades per Can Vies

Dimecres, 21 gener, 2015

Cap revenja per defensar els barris. Solidaritat amb les encausades per Can Vies

Aquestes setmanes la repressió torna. De fet, mai no havia marxat. Però els propers dies tornarem a veure una gran escenificació repressiva, en la forma de judicis penals contra les persones encausades durant les protestes motivades per l’intent de desallotjament del Centre Social Autogestionat de Can Vies, del barri de Sants.

Totes i tots recordem l’#efecteCanVies. Tenim ben fresca la memòria de com tot un barri es va oposar a la prepotència de l’Ajuntament i als Mossos del govern. I també tenim ben present com la solidaritat veïnal i popular es va posar a reconstruir les runes deixades per les excavadores de l’especulació urbanística, les mateixes que destrossen els nostres barris i viles, enviades per l’Ajuntament.

Recordem aquesta solidaritat que, imparable, es va estendre des del barri de Sants a tot Barcelona i a molts racons de Catalunya. Manifestacions i protestes arreu ens van donar la força per aturar un abús del poder.

Ara, a mode de revenja, arriba la repressió en la forma de judicis i d’elevades peticions penals. Una revenja que es va iniciar aquella setmana de maig en forma de les habituals detencions indiscriminades, arbitràries i aleatòries. La centren contra moltes de les 84 persones detingudes, culpables de defensar els barris.

No obstant, sabem prou bé que aquesta repressió persegueix, també, imposar un veritable escarni contra un barri que lluita i contra la solidaritat. La seva funció és clara, intentar erradicar, o almenys controlar, qualsevol desig de rebel·lió que pugui alterar el destí que el capitalisme i l’Estat ens vol reservar per a la majoria de la població: pèrdua de drets i explotació.

El mateix sistema que reprimeix i defensa l'especulació, és el mateix que arrassa drets laborals i socials a la classe treballadora, per tant la lluita és la mateixa i junts ens trobaran.

Des de la CGT tenim molt clar que la lluita per l’autogestió dels barris i viles és també la nostra lluita. Com ho és també la lluita contra els judicis que començaran aquest mes de gener i continuaran el proper febrer també.

La nostra millor arma és la solidaritat i el suport mutu. Per això fem una crida a recolzar la manifestació que el proper 25 de gener a les 11:30 es farà amb inici a Can Vies, així com a fer suport en els judicis que s'inicien el proper 27 de Gener .

Encausades absolució!

CGT Barcelona

CGT Catalunya

Barcelona, a 21 de gener de 2015

Més informació:

- TWITTER CGT BARCELONA

- ABOUT.ME CGT CATALUNYA

- WEB CAN VIES

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció