CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Caravana Sud a Melilla: Informació i inscripcions

Dimarts, 20 juny, 2017

Caravana Obrint Fronteres a Melilla

El 14 de juliol la Caravana Obrint Fronteres començarà la seva marxa amb autobusos que sortiran des de més d’una vintena de punts de l’Estat espanyol fins arribar a la Frontera Sud.

Fa un any es va realitzar la primera Caravana Obrint Fronteres a Grècia, una activitat que va ser el punt de partida d’una mobilització de denúncia de les polítiques migratòries i del control fronterer europeu que, enguany, vol visibilitzar que la frontera sud europea és una, des de l’Egeu fins a l'estret de Gibraltar, i les seves conseqüències ens concerneixen directament.

La Caravana "Obrint Fronteres" és, doncs, un recorregut per la vergonya de la Frontera Sud i un moment per denunciar els abusos comesos en nom de la seguretat fronterera, i per exigir, també, la fi d'aquesta frontera i de totes elles.

Amb aquesta marxa es vol denunciar la violència que s'exerceix en la tanca fronterera de Ceuta i Melilla, i en les fronteres marítimes de l'estat espanyol. Una violència que ha anat en augment des de la introducció dels convenis de Schengen el 1991 i la instal·lació de sistemes de control de fronteres cada vegada més sofisticats, tecnologitzats i militaritzats, amb les operacions conjuntes entre diferents països europeus, liderades per FRONTEX, com són Hera i Indalo; amb l'externalització del control de fronteres cap al Marroc que amb impunitat persegueix i agredeix a les persones migrants i destrossa campaments; amb la legalització de les expulsions "en calent"; l'amuntegament en els CETI; la violència sexual que pateixen les dones en els processos migratoris; així com l’ "exportació" de totes aquestes formes de violència a altres fronteres, com la greco-turca o l'anomenada "ruta dels Balcans".

Es vol denunciar les polítiques de migració i asil, amb una Llei d'Estrangeria que amb la manca de reconeixement de drets facilita l'explotació laboral, la persecució, els CIEs o la deportació de les persones migrants; amb la impossibilitat de sol·licitar protecció internacional a les ambaixades i consolats de l'estat espanyol, així com les traves constants al reconeixement d'asil i els dèficits del programa d'acollida (dificultats d'accés a l'habitatge, a fer una vida normalitzada amb la "targeta vermella ", manca d'autonomia, obligació en molts casos a desplaçar-se per poder accedir als recursos ...)

Es vol denunciar, també, les empreses que es lucren amb les fronteres com European Security Fence, productora i exportadora de concertines per a tot Europa. Situada a Cártama (Màlaga) i creada el 2003 com a part del grup Mora Salazar, va començar treballant per a les presons de l'estat i va ampliar després el seu negoci a les fronteres, amb capacitat per a fabricar diàriament uns 10 quilòmetres de concertina.

Davant de tot això, la millor lluita que existeix és la de les pròpies persones migrants, les que creuen fronteres, les que sobreviuen en campaments, les que eludeixen batudes, les que s'organitzen i les que reivindiquen, de vegades, juntament amb les persones solidàries d'un costat o altre de la frontera. Nosaltres, com a treballadores i treballadors, com a sindicat amb vocació llibertària i internacionalista ens sentim solidàries amb les persones migrants i partíceps de la seva lluita, que és la nostra. El capitalisme global que expulsa a milions de persones destruint el seu modus de vida, mitjançant guerres pel control de recursos, mercantilització de la agricultura o canvi climàtic, és el mateix que al nostre país ens condemna a l’atur i la precarietat i minimitza serveis públics essencials. Persones migrades i treballadores excloses de la gran festa neoliberal.

La Caravana és un acte de denúncia, de visibilització i de solidaritat. Un moment per reivindicar la llibertat de moviments i la supressió de fronteres al llarg del seu recorregut i dels actes i accions que es faran a diferents punts, com Algeciras, Málaga, Melilla… uns actes en els que volem participar, com a ciutadanes, però també com treballadores.

Podeu consultar el programa i recorregut clickant en aquest link → https://abriendofronteras.net/melilla2017/

En aquest link podeu realitzar la inscripció per anar-hi en alguns dels autocars que sortiran des de Catalunya http://caravanafeministasobrimfronteres.blogspot.com.es/2017/05/inscripcions-per-la-caravana.html

IMPORTANT: Si t’has inscrit envia també un correu electrònic a accio.social@cgtcatalunya.cat per a poder fer un seguiment de les persones que van de la CGT així com per coordinar-nos.


Companyes, companys,

el proper 14 de juliol sortirà un autocar des de Barcelona, potser més, que iniciarà un recorregut per diverses ciutats espanyoles per a denunciar la política d'apartheid de la Unió Europea amb les persones migrants. Des de Madrid s'unirà a autobusos d'altres punts de l'estat fins arribar a Melilla el dia 20 de Juliol, on es vol visibilitzar conjuntament la reivindicació d'un món sense fronteres, sense concertines i sense CIEs.

Des del grup d'Ensorrem Fronteres de la CGT de Catalunya estem disposades a participar com a ponents en actes de difusió que volguéssiu fer a qualsevol seu de la CGT per a explicar el projecte i formes de participar-hi.

A banda, us indiquem la forma concreta per a apuntar-s'hi:

1-El preu per persona és de 200€ per a pagar el transport en bus i ferries.

2-S'ha d'abonar, amb data límit el proper 30 de Juny al compte ES64 1491 0001 2130 0008 3532 Titular Julia Marti i Montse Benito.

3-S'ha d'enviar un correu electrònic amb el resguard del banc indicant el teu nom, cognoms, i mòbil a accio.social@cgtcatalunya.cat i feministessuportcaravana@gmail.com

Amb aquestes dades podrem coordinar la comunicació de les afiliades a la CGT que hi participem.

Us agrairíem féssiu arribar aquesta informació a l'afiliació dels diferents ens. Estem a la vostra disposició per a qualsevol acte/sessió informativa que considereu o qualsevol pregunta.

Ensorrem les fronteres!

Confederació General del Treball de Catalunya (CGT)
Secretaria d'acció social - Comitè confederal

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció